Tinerii ţin la propria imagine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experienţele care amplifică stima de sine sunt mai importante pentru adolescenţi decât sexul sau banii. Rezultatele unei cercetări ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte rolul pe care îl are o imagine proprie cât mai bună. Unii tineri sunt mult prea preocupaţi de acest aspect.

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Ohio şi de la Laboratorul naţional de cercetare Brookhaven din Upton, New York, SUA, au descoperit că tinerii consideră mai valoroase complimentele primite şi o evaluare pozitivă la un examen decât alte activităţi plăcute precum sexul, primirea unor bani, întâlnirea cu un prieten sau savurarea mâncării preferate.

Potrivit Reuters, Brad Bushman, profesor de psihologie şi de comunicare, spune că aceste rezultate ar trebui să ridice semne de întrebare în ceea ce priveşte rolul pe care îl are stima de sine în societate.

„Participanţii la studiu au considerat că stima de sine e mai importantă pentru ei decât orice altceva", spune Bushman. Acesta recunoaşte că el şi echipa au fost uimiţi de rezultatele obţinute, în contextul în care tinerii au fost rugaţi să compare stima de sine cu lucruri pe care, considerau cercetătorii, cei de vârsta lor le apreciază.

„Ne-am gândit că majoritatea au în jur de 19 ani, că beau alcool şi că apreciază sexul, că nu au banii lor, aşa că îşi doresc să primească", explică Brad Bushman.

Potrivit lui, rezultatele ar putea sesiza şi o problemă: tinerii devin mult prea preocupaţi de propria imagine. „Cred că oamenii caută o rezolvare rapidă a unor probleme complexe. Vedem asta ca pe o soluţie ce poate vindeca toate lucrurile negative din societate", comentează cercetătorul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite