Tinerii de pe Facebook, tentaţi de alcool şi de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii care folosesc cu regularitate Facebook, ­Myspace şi alte reţele de socializare sunt mai predispuşi să consume alcool, tutun sau marijuana.

Aceasta a fost concluzia unui studiu la care au participat 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, citat de „The Daily Telegraph". În urma chestionării a reieşit că 70% din copiii intervievaţi folosesc reţelele sociale aproape zilnic. Conform studiului, cei care folosesc zilnic astfel de siteuri sunt de cinci ori mai predispuşi să fumeze decât cei care nu le accesează, de trei ori mai predispuşi să consume alcool şi de două ori mai predispuşi să consume marijuana.

Coordonatorul cercetărilor, Joseph Califano, de la Universitatea Columbia (SUA), a luat legătura cu administratorii reţelelor de socializare şi le-a cerut să creeze filtre de control mai eficiente pentru ca pozele cu tineri care consumă substanţe halucinogene sau alcool să nu mai poată fi postate.  

„A venit vremea ca cei care scot profit de pe urma reţelelor de socializare, ca Facebook sau Myspace, să aloce tehnologia necesară pentru a bloca astfel de imagini şi pentru a nu le mai permite accesul pe site-urile lor tinerilor care postează fotografii în care ei sau prietenii lor consumă alcool sau droguri", a spus Joseph Califano. El îi acuză de abuz asupra copiilor pe operatorii reţelelor sociale.

Părinţii nu cred că este vreun pericol

„Continuând să pună la dispoziţie vehiculul electronic prin care sunt transmise astfel de imagini, ei comit un abuz indirect, virtual, asupra copiilor", a mai spus specialistul. Cu toate acestea, nouă din zece părinţi nu cred că accesarea acestor site-uri îi face pe copiii lor să fie mai tentaţi de alcool sau de droguri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite