Tinereţe fără bătrâneţe cu bioelectricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doamnele care-şi doresc un ten de invidiat pot uita de cremele antirid, fabricate din ingrediente cu nume greu de pronunţat. Şi asta pentru că industria frumuseţii vine cu o soluţie ceva mai electrizantă: crema de întinerire pe bază de microcurenţii electrici.

După ce gurul în frumuseţe Veronique Simon a lansat pe piaţa din Marea Britanie o mască antiîmbătrânire ce foloseşte microcurenţi pentru a împinge colagenul în piele, cercetătorii de la Johnson&Johnson au venit cu o cremă ce foloseşte aceeaşi tehnologie, relatează „The Daily Mail".

Pro şi contra

La crearea cremei-minune, oamenii de ştiinţă s-au folosit de informaţii mai vechi, potrivit cărora celulele pielii comunică în mod natural între ele, stimulând astfel regenerarea prin curenţi electrici, mai puternici în tinereţe şi mai slabi la bătrâneţe.

Şi cum Johnson&Johnson este umbrela sub care s-au dezvoltat giganţii RoC şi Neutrogena, fiecare din aceste două companii au lansat câte o cremă ce promite să întinerească pielea doamnelor trecute de a doua tinereţe cu ajutorul impulsurilor electrice.

„Am observat o diminuare în ceea ce priveşte semnalele bio­electrice ale pielii îmbătrânite. Iar această schimbare cauzează sănătăţii pielii şi duce la apariţia ridurilor", spune dermatologul Jane Khoury, de la Neutrogena.

Dermatologul Russel Emerson de la clinica Hove Skin, din Marea Britanie, este ceva mai sceptic: „Celulele pielii comunică într-adevăr cu ajutorul unor curenţi electrici slabi, dar nu cred că o anumită cremă poate acţiona la nivel celular aşa cum susţin aceste companii". 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite