Ţestoasa de 176 de ani, veterana animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jonathan, o ţestoasă de 176 de ani, ar putea fi cea mai bătrână creatură din lume, o demonstrează o fotografie din anii 1900, scrie „The Daily Mail”. Fotografia în care animalul apare

Jonathan, o ţestoasă de 176 de ani, ar putea fi cea mai bătrână creatură din lume, o demonstrează o fotografie din anii 1900, scrie „The Daily Mail”.

Fotografia în care animalul apare lângă un prizonier de război a fost realizată în colonia britanică St. Helena, unde Jonathan locuieşte şi în prezent şi este tratat ca o vedetă. În timpul vieţii lui, britanicii şi-au încoronat opt monarhi şi au avut 50 de premieri.

În prezent, animalul trăieşte alături de alte ţestoase, David, Speedy, Emma, Fredricka şi Myrtle, la Plantation House, reşedinţa guvernatorului.

„Jonathan se hrăneşte cu iarba din padocul principal şi este încă foarte activ, în ciuda vârstei. Îi place să fie în centrul atenţiei”, a spus purtătorul de cuvânt al biroului turistic al insulei. „Pare că nu vede cu un ochi, dar asta nu-l afectează.”

Animalul este una dintre cele trei ţestoase-gigant din Seychelles aduse pe insula St. Helena în 1882 şi singura care a supravieţuit.

Fotografia în care apare ţestoasa a fost descoperită într-un album găsit într-un container de gunoi din Hampshire, care conţine imagini rare surprinse de fotograful L.A. Innes.

În multe dintre cele 100 de fotografii apar imagini din perioada în care insula era o închisoare. Albumul s-a vândut la licitaţie cu 4.000 de lire sterline (aproximativ 4.600 de euro) în urmă cu şase săptămâni.

Până acum se credea că cea mai bătrână ţestoasă din lume a fost Harriet din Australia, care a murit în 2005, la vârsta de 175 de ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite