Testare HIV, cu diagnostic în zece minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele centre din ţară de testare rapidă şi gratuită a HIV au fost inaugurate marţi, la Constanţa şi Tulcea. Testarea este confidenţială şi permite obţinerea rezultatului în

Primele centre din ţară de testare rapidă şi gratuită a HIV au fost inaugurate marţi, la Constanţa şi Tulcea. Testarea este confidenţială şi permite obţinerea rezultatului în aproximativ zece minute.

În Constanţa, serviciul va funcţiona în incinta Policlinicii nr. 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, cabinet 243, în timp ce în Tulcea testările vor fi făcute în cadrul Centrului Baylor de Asistenţă şi Testare Rapidă HIV, aflat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

"Cele mai multe persoane se tem să facă un test HIV, deoarece diagnosticul pozitiv echivalează cu o sentinţă la moarte.

Unul din mesajele proiectului nostru este acela că testarea este un avantaj şi un act de maturitate cu privire la propria sănătate, în sensul că diagnosticarea precoce a infecţiei permite accesul la îngrijiri de calitate", a spus Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră, instituţie implicată în derularea acestui proiect. Potrivit statisticilor, în România trăiesc în jur de 7.000 de persoane diagnosticate cu HIV, majoritatea cu vârste între 17 şi 25 de ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite