Terapii neconvenţionale care te scapă de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele caniculare pot fi suportate mai uşor dacă apelăm la terapiile neconvenţionale. Împachetările la rece cu geluri speciale, pe bază de mentă sau iederă, sunt la mare căutare în

Zilele caniculare pot fi suportate mai uşor dacă apelăm la terapiile neconvenţionale. Împachetările la rece cu geluri speciale, pe bază de mentă sau iederă, sunt la mare căutare în această perioadă. Potrivit terapeutului Antoaneta Haşcău, o şedinţă de împachetări, efectuată în jurul prânzului, răcoreşte corpul pentru tot restul zilei şi, în plus, îndepărtează şi celulita. Şedinţa durează 30 de minute şi costă 30 de lei. Se recomandă cel puţin trei şedinţe săptămânal.

Ceaiul de gălbenele, inamicul căldurii

Cei care nu se tem de ace, îşi pot regla temperatura corporală prin acupunctură. Dr. Codruţ Ţuţu, specialist în acupunctură şi apifitoterapie, spune că 30 de şedinţe sunt suficiente pentru a ne ajuta să facem faţă caniculei. O şedinţă de acupunctură durează 11 minute şi presupune folosirea a 15-20 de ace, aplicate în anumite meridiane existente pe corp. Şi ceaiurile pot fi un aliat de nădejde în lupta împotriva temperaturilor ridicate. Printre plantele recunoscute pentru efectul lor răcoritor se numără menta, coada şoricelului şi gălbenelele. Pentru a fi eficiente, ceaiurile trebuie băute călduţe.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite