Terapie cu seminţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută sub numele de Su Jok, această modalitate de tratament este o formă derivată de acupunctură . Acele de conifere, frunzele, petalele şi în special seminţele sunt elemente foarte

Cunoscută sub numele de Su Jok, această modalitate de tratament este o formă derivată de acupunctură .

Acele de conifere, frunzele, petalele şi în special seminţele sunt elemente foarte puternice şi eficiente în stimularea unor puncte terapeutice care se regăsesc în palmă şi în talpă.

Această terapie de origine coreeană, cunoscută sub numele de Su Jok (Su înseamnă "mână", iar Jok, "picior"), este o formă derivată de acupunctură, care urmăreşte îndepărtarea energiei negative şi tratarea unor afecţiuni prin aplicarea într-o zonă din palmă sau talpă a anumitor seminţe.

De regulă, seminţele sau alte părţi ale plantelor sunt poziţionate direct pe organul bolnav, în zona din palmă sau talpă care corespunde zonei afectate. Asupra zonei respective trebuie să se aplice o presiune constantă, prin masare.

Poziţionarea seminţelor în locurile cu probleme poate dura câteva ore sau chiar câteva zile, seminţele fiind prinse în zona respectivă cu ajutorul unei benzi adezive. Seminţele interacţionează cu organele afectate, redându-le energia necesară. După tratament, acestea îşi pot schimba structura, forma sau chiar culoarea, deoarece îşi pierd potenţialul energetic, devenind fragile, de culoare neagră, mărindu-şi sau din contră micşorându-şi dimensiunile.

10 şedinţe echivalează cu una de acupunctură

"Tipul de seminţe care trebuie folosit în tratament se poate stabili în funcţie de forma care trebuie să corespundă cu cea a organului afectat sau să aibă culoarea grupei din care organul face parte", a explicat Anca Brânduşa Dimitrievici, specialist în terapia Su Jok. Astfel, seminţele patrulatere corespund membrelor superioare şi inferioare, intestinelor, buzelor şi nasului; seminţele sferice corespund ochilor, capului şi sânilor; cele ovale corespund rinichilor şi stomacului, în timp ce seminţele rotunde sunt legate de vezica urinară şi cea biliară.

"Tehnica Su Jok poate fi folosită în tratarea oricărui tip de boală, cronică sau acută.
Numărul de şedinţe variază în funcţie de severitatea afecţiunii, însă se ştie că 10 şedinţe de terapie cu seminţe echivalează cu una de acupunctură.

Este o tehnică încă nouă în ţara noastră, oamenii nefiind încă familiarizaţi cu efectele prompte pe care aceasta le are asupra sănătăţii", a continuat specialistul Anca Brânduşa Dimitrievici.

Afecţiuni tratate

Sâmburii de cireşe ajută în problemele intestinale
Seminţele rodiilor sunt folosite în afecţiunile oculare şi cele ale auzului
Inul tratează durerile de dinţi şi afecţiunile intestinale
Mazărea acţionează asupra zonei rinichilor
Porumbul este indicat bolnavilor de diabet
Orezul tratează bronşitele şi astmul

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite