Terapia cu pietre creşte imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Masajul cu pietre de bazalt şi marmură este supranumit "gimnastica sistemului circulator", deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină De multe ori, medicina tradiţională este

Masajul cu pietre de bazalt şi marmură este supranumit "gimnastica sistemului circulator", deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină

De multe ori, medicina tradiţională este completată cu succes de diverse tehnici complementare de îmbunătăţire a sănătăţii. Terapia cu ajutorul pietrelor este o astfel de tehnică folosită în medicina alternativă pentru întărirea tonusului, detensionare şi eliminarea diverselor afecţiuni.

Terapia cu pietre este o ramură a termoterapiei, folosindu-se de alternanţa cald-rece a pietrelor plasate în diverse locuri de-a lungul corpului.

Este o metodă de terapie care se foloseşte de căldura degajată de rocile de bazalt, căldură ce pătrunde adânc în piele, alternată cu răceala degajată de pietrele de marmură. Această terapie depăşeşte cu mult beneficiile fizice pe care le are un masaj obişnuit. Are un efect relaxant, întăreşte sănătatea şi oferă o stare de bine pacientului.

Terapia cu pietre de bazalt şi marmură este supranumită de specialişti "gimnastica sistemului vascular", datorită efectului pe care îl are asupra sistemului circulator. Îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului limfatic şi a sistemului imunitar, normalizează funcţiile corpului şi ajută organismul să se autovindece.

Acţionează de asemenea şi asupra sistemului senzorial, care stimulează producerea de neurochimicale, responsabile cu starea de bine resimţită de pacient în urma masajului cu pietre. Scopul ultim al acestei terapii alternative este inducerea stării de relaxare, care favorizează echilibrul organismului şi alină anumite afecţiuni cronice sau acute.

Rocile reci, cheia terapiei

Pietrele de bazalt sunt încălzite la temperaturi de 125-135 grade Celsius, într-un cuptor special, în timp ce pietrele de marmură sunt folosite reci. Secretul terapiei cu pietre este tocmai această alternare de pietre şi temperaturi.

Fiecare piatră de bazalt este folosită cu un scop anume, astfel unele sunt pentru zona sacrală, altele sunt folosite doar pentru palme, în timp ce unele sunt poziţionate în puncte speciale ale corpului pentru echilibrarea energiei. Pietrele încălzite transmit pacientului senzaţia de relaxare şi de linişte de care are nevoie, iar structura rocii de bazalt, permite distribuţia undelor de căldură în corp, atrăgând sângele către suprafaţă. Rocile reci de marmură reprezintă cheia terapiei cu pietre.

Răceala pietrelor pătrunde adânc în corp, graţie structurii şi compoziţiei rocii, oferind o senzaţie generală de răcoare şi de prospeţime, eliminând astfel orice formă de stres emoţional, fizic sau
psihic.

Cum se realizează masajul:

Pietrele plate şi reci, învelite într-un prosop subţire, sunt aşezate de-a lungul coloanei vertebrale. Cu timpul atât corpul, cât şi mintea încep să se obişnuiască, iar ritmul respiraţiei începe să încetinească, în timp ce terapeutul aplică pe piele, uleiul, folosindu-se de pietrele calde de bazalt. Mişcările trebuie să fie ritmice şi să traverseze liniile meridiane ale spatelui.

Început de la tălpi, masajul efectuat cu ajutorul pietrelor calde începe să urce de-a lungul picioarelor, al spatelui şi braţelor, până la vârfurile degetelor, într-o mişcare continuă. Aceeaşi mişcare este efectuată şi după ce pacientul schimbă poziţia, stând întins pe spate.

Pietrele de dimensiuni mai mari sunt poziţionate în căuşul palmei pacientului, în timp ce pietrele de mărimea unei monede sunt plasate între degetele de la picioare. Pietrele calde, învelite în prosop, sunt plasate în zona sacrală, iar pietrele reci sunt poziţionate în punctele-cheie ale organismului pentru eliminarea stresului. Această terapie poate dura între 60-75 de minute şi două ore.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite