Tenul sensibil se tratează cu minerale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de produsele tradiţionale, cosmeticele minerale nu conţin parfum, talc, alcool sau coloranţi artificiali Machiajul mineral reprezintă ultimul trend în materie de produse

Spre deosebire de produsele tradiţionale, cosmeticele minerale nu conţin parfum, talc, alcool sau coloranţi artificiali

Machiajul mineral reprezintă ultimul trend în materie de produse cosmetice. Existent de aproape 30 de ani pe piaţa cosmeticelor, machiajul natural a început abia acum să îşi câştige locul meritat, într-o cultură în care frumuseţea este tot mai căutată.

Spre deosebire de produsele tradiţionale, machiajul mineral, bazat pe o pudră hipoalergenică ce îngrijeşte în mod natural tenul, nu conţine parfum, talc, alcool, coloranţi, uleiuri minerale sau conservanţi.

În timp ce unii dermatologi şi farmacişti afirmă că ingredientele folosite pentru producerea cosmeticelor naturale stau în realitate la baza tuturor cosmeticelor, alţii spun că beneficiul constă tocmai în faptul că aceste produse elimină "iritanţii" clasici. Sensibilitatea la machiaj este de cele mai multe ori o consecinţă a folosirii coloranţilor sintetici, a parfumurilor şi a conservanţilor.

Avantajele cosmeticelor naturale

1.Cosmeticele minerale sunt indicate tenului sensibil. "Multe femei suferă de pe urma alergiilor, a acneei, a tenului uscat sau a porilor închişi. Machiajul natural intensifică îngrijirea pielii şi împiedică apariţia altor probleme", a explicat Diane Ranger, creatoarea unei linii de cosmetice minerale din Marea Britanie.

2.Aceste cosmetice nu oferă sentimentul de mască. Pentru majoritatea femeilor, machiajul tradiţional este greoi, uneori putând fi chiar comparat cu o mască. "Cosmeticele minerale au o textură mai uşoară. Astfel, chiar dacă s-a aplicat mai mult machiaj, impresia de natural persistă, iar tenul poate respira", au explicat specialiştii.

3.Conţin ingrediente bune pentru piele. "Pentru persoanele care nu pot ajunge la un centru de înfrumuseţare de tip SPA, conţinutul întreit de minerale: titaniu, aur, zinc, magneziu şi aluminiu relaxează, reîmprospătează şi întinereşte tenul, oferind o soluţie de înfrumuseţare în propria casă", a explicat Dianne York-Goldman, cosmetician la un centru SPA care foloseşte acest tip de cosmetice.

4.Nu subliniază ridurile. Spre deosebire de produsele tradiţionale care pot adânci unele riduri sau semne ale feţei, cosmeticele naturale ascund ridurile şi hidratează pielea, oferind o strălucire a tenului specifică tinereţii.

5.Protejează pielea de razele solare, considerate duşmanul numărul unu al îmbătrânirii pielii. Oxidul de zinc, aflat în procent de şase, zece la sută în produsele cosmetice naturale, oferă protecţie împotriva razelor UVA şi UVB.

6.Pot fi folosite după efectuarea unor tratamente faciale. Cosmeticele naturale pot fi folosite pentru calmarea iritaţiilor, a inflamaţiilor sau a cojirii tenului, după efectuarea unor tratamente cu laser sau peeling. Aceste cosmetice ascund imperfecţiunile dermei şi, cu ajutorul mineralelor, blochează razele soarelui, acţiune foarte importantă după efectuarea tratamentelor faciale agresive. Mineralele mai acţionează asupra tenului şi prin grăbirea vindecării.

7.Machiajul mineral nu are efecte dăunătoare în cazul în care uitaţi să vă demachiaţi. Acesta rezistă mult mai mult decât un machiaj obişnuit, însă nu este indicat să faceţi un obicei din a uita să vă demachiaţi, deoarece noaptea tenul trebuie să fie curat pentru a putea respira.

8.Oferă un aspect plăcut pielii, fără a da impresia de ten încărcat. De multe ori este invizibil pentru cei din jur, oferind impresia de naturaleţe.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite