Tendinţe la Milano: tricot pentru criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile colecţii prezentate la Săptămâna modei de la Milano au fost gândite pentru perioada grea care urmează. Ţesăturilor strălucitoare şi bărbaţilor macho le-au luat locul stilul sport şi materialele simple, purtate de orice bărbat tânăr fără prea mare interes vestimentar.

Numărul petrecerilor dintre colecţii a scăzut, ca şi prezenţa VIP-urilor în primele rânduri.

Apogeul săptămânii a fost apariţia lui David Beckham, prezent la lansarea colecţiei Emporio, a lui Giorgio Armani, a cărui imagine este.

Săptămâna modei a ţinut doar patru zile anul acesta, fiind un alt element-surpriză venit odată cu criza.

„În timpuri ca acestea, trebuie să gândeşti pozitiv şi să munceşti din greu”, a spus reporterilor prezenţi Stefano Gabbana, în încercarea de a explica „minimalismul” colecţiilor.

Garderobă contemporană

Colecţia duoului Dolce şi Gabbana este o revenire la rădăcinile siciliene ale celor doi, care au optat pentru costumele în trei bucăţi şi tradiţionala pălărie „coppola”, totul accesorizat cu genţi din piele de crocodil.

Tendinţele se întorc la negru şi gri, pantofii fiind singurul accesoriu vesel prezent în colecţia Dolce&Gabbana. Miuccia Prada a propus, la rându-i, o colecţie de criză, folosindu-se de elementele minimaliste. Jachetele şi hainele, gri sau negre, fără butoni sau nasturi, puloverele simple şi genţile uşoare.

Singurul element ieşit din comun al prezentării a fost apariţia bruscă a unui grup numeros de bărbaţi, îmbrăcaţi în cămăşi albe, purtând genţi şi încălţăminte clasică.

„Sunt timpuri neobişnuite şi, evident, ne-am gândit foarte atent la ce vrea şi ce are nevoie clientul nostru”, a declarat Tomas Maier, designerul pentru Bottega Veneta. Armani a venit la rândul lui cu idei pentru criză, şalurile şi capele tricotate făcându-şi intrarea în garderoba contemporană a unui bărbat.

Săptămâna a fost încheiată cu colecţia lui Christopher Bailey pentru Burberry. Acesta a optat, ca soluţie pentru criză, pentru un joc între şepci în stilul Oliver Twist, pantaloni slim şi pulovere tricotate foarte groase. Clasicele trenciuri Burberry combinate cu eşarfe completează lookul unor vremuri grele.

Lui Burberry îi pică carourile 

Pentru brandul Burberry, lucrurile nu stăteau bine încă din 2006, când o fabrică proprie a fost închisă, iar 300 de oameni au rămas fără locuri de muncă.

În 2009, lucrurile par să stea mult mai rău, pentru că Burberry a concediat numai luna aceasta 290 de oameni, iar linia din Spania va fi închisă, urmând să fie concediaţi alţi 250 de angajaţi. Angela Ahrendts, şeful executiv Burberry, a precizat că în 2008 comenzile au scăzut, în special în magazinele din SUA şi Spania.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite