Temerile ne îmbolnăvesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temerile ne îmbolnăvesc
Temerile ne îmbolnăvesc

Cei care-şi fac griji că şi-ar putea pierde locul de muncă riscă să aibă mai multe probleme legate de sănătate decât cei care rămân şomeri. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani, care au analizat date privind 1.700 de adulţi, colectate în două perioade: 1986-1989 şi 1995-2005, notează Reuters.

„Stresul care se menţine vreme îndelungată la aceeaşi intensitate îi afectează puternic pe oameni. Nesiguranţa este un factor care îşi pune puternic amprenta asupra stării lor“, a declarat sociologul Sarah Burgard de la Institutul de Cercetări Sociale al Universităţii din Michigan.

Totodată, cercetătorii au descoperit că dacă temerile legate de locul de muncă persistă, starea de sănătate se deteriorează mai mult decât în cazul celor care fumează sau au probleme cu tensiunea arterială. Sarah Burgard susţine că sentimentul de nesiguranţă duce la schimbarea nivelului de hormoni de stres. Ca urmare, în timp, pot apărea reale probleme la nivelul organismului. Nu în ultimul rând, cei care-şi fac un obicei din a se gândi că ar putea rămâne în orice moment şomeri ajung să aibă tensiunea arterială crescută.

Specialiştii spun că o soluţie ar fi ca angajatorii să-şi informeze mai des salariaţii cu privire la viitorul companiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite