Ţelina, un cicatrizant natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la această plantă se valorifică totul: seminţele, rădăcina, frunzele şi florile. Nutriţioniştii consideră ţelina ca fiind o legumă cu proprietăţi diuretice şi tonice, datorită

De la această plantă se valorifică totul: seminţele, rădăcina, frunzele şi florile. Nutriţioniştii consideră ţelina ca fiind o legumă cu proprietăţi diuretice şi tonice, datorită conţinutului bogat în clorură de sodiu şi potasiu. Celor care vor să respecte o dietă straşnică, ţelina le potoleşte foamea fără să determine acumularea grăsimilor. S-a constatat că sucul de ţelină poate cicatriza ulceraţiile bucale când este amestecat cu suc de morcovi. În acest caz se consumă câte 200 g, timp de 10 zile. Măcinate şi amestecate cu alte verdeţuri, cu aroma lor puternică, seminţele de ţelină înlocuiesc, cu succes, orice condiment în mâncărurile de legume. Ţelina este şi un apreciat afrodisiac.

Bucătăria italiană: Paste "Mediterraneo"

Timp de pregătire: 30 de minute, Calorii 600/porţia

Ingrediente: 250 g ţelină, un ardei iute roşu, 2 căţei de usturoi, 6 linguri ulei de măsline, 70 g unt, coaja rasă de la o lămâie, sucul de la 2 portocale, 6 linguri de capere, o lingură de cimbru măcinat, 500 g paste late.

Preparare: curăţăm ţelina şi o tăiem în cuburi mai mari. Spălăm ardeiul iute, îi îndepărtăm seminţele şi îl tăiem în şuviţe fine, la fel şi usturoiul. Înăbuşim ţelina în uleiul de măsline, unt şi apă, la foc potrivit, timp de 15 minute. Apoi adăugăm usturoiul, ardeiul iute, coaja de lămâie, sucul de portocale şi caperele şi lăsăm totul să clocotească trei minute. Condimentăm cu cimbru. Pastele se firb în apă cu puţină sare după care le scurgem în strecurătoare şi le amestecăm cu ţelina. Aşezăm pastele pe un platou şi le ornăm cu coji de portocală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite