Televizorul 3D care nu necesită ochelari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Toshiba a prezentat primul televizor 3D din lume pentru care nu este nevoie de ochelari speciali
Compania Toshiba a prezentat primul televizor 3D din lume pentru care nu este nevoie de ochelari speciali

Conştienţi că foarte multe persoane şi-ar dori să urmărească filme 3D, dar fără să poarte ochelarii specifici, inginerii companiei ­Toshiba au găsit soluţia. Compania japoneză a prezentat primul televizor 3D din lume care nu necesită ochelari pentru vizionarea programelor, notează BBC şi AP.

Tehnica folosită se bazează pe un dispozitiv asemănător unui ansamblu de microlentile, permiţând telespectatorului să vadă imaginile în relief.
Totuşi, comentează experţii în tehnologie, rămâne de văzut dacă, în perioada următoare, consumatorii vor îmbrăţişa această soluţie.

Dincolo de faptul că preţul televizorului depăşeşte 1.000 de euro, foarte multe persoane ar putea fi puse pe gânduri din cauză că trebuie să stea foarte aproape de ecran pentru a se bucura de efectul 3D.

Mai precis, distanţa optimă faţă de un televizor cu o diagonală de 30,5 centimetri este de 65 de centimetri, iar pentru unul cu o diagonală de 54 de centimetri, de 90 de centimetri.

În momentul de faţă, majoritatea companiilor producătoare de electronice mizează pe acest efect pentru a impulsiona piaţa - fie că este vorba despre televizoare şi playere, fie că este vorba despre jocuri.

Totuşi, cele mai multe dintre aceste produse pot fi folosite doar împreună cu o pereche de ochelari care creează senzaţia de adâncime tridimensională. Asta pentru că majoritatea firmelor producătoare consideră că altfel consumatorii nu ar fi dispuşi să plătească pentru un televizor de care ar trebui să stea „lipiţi". 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite