Televiziunea corupe adolescenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anumite programe de divertisment pot influenţa considerabil comportamentul copiilor. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani de la organizaţia nonprofit RAND, la finalul unui studiu

Anumite programe de divertisment pot influenţa considerabil comportamentul copiilor. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani de la organizaţia nonprofit RAND, la finalul unui studiu de trei ani, relevă Reuters.

 Potrivit acestora, programele sexy influenţează comportamentul sexual al adolescenţilor, iar fetele riscă să rămână însărcinate la vârste mici. Totodată, tinerii pasionaţi de jocuri video violente ajung să adopte un comportament agresiv. 

“Rezultatele cercetării noastre arată că televiziunea joacă un rol semnificativ în ceea ce priveşte procentul mare de tinere fete din Statele Unite care rămân gravide în adolescenţă”, a afirmat Anita Chandra, care a condus studiul. În SUA, circa 20% din fetele între 15 şi 19 ani active sexual rămân gravide. Chandra a insistat însă asupra faptului că televiziunea nu este singurul factor care conduce la această situaţie. 

Cercetătorii au analizat răspunsurile a 718 adolescenţi cu vârste între 12 şi 17 ani, aceştia fiind intervievaţi de trei ori în perioada 2001-2004. Fetele care au urmărit programe sexy au prezentat un risc de două ori mai mare de a rămâne însărcinate, iar băieţii, de a lăsa o fată gravidă. Printre programele preferate de adolescenţi se numără comediile, dramele şi show-urile animate. Comediile ­s-au devedit cele cu un conţinut sexual mai ridicat. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite