Telefonul alimentat pe deget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua baterie se încarcă  prin rotire
Noua baterie se încarcă prin rotire

Japonezii au reuşit să creeze o baterie de telefon ce foloseşte energia cinetică pentru reîncărcare, informează publicaţia online „Greenlaunches“.

Cu alte cuvinte, dacă celularul ţi se descarcă în mod neaşteptat, nu trebuie decât să scoţi bateria şi s-o roteşti pe deget.

Noua baterie este ideală pentru situaţiile în care sursele de alimentare lipsesc, iar utilizatorul are nevoie de un apel de urgenţă.

Bateria trebuie rotită pe deget pentru un apel de până la două minute. După aproximativ 100 de rotaţii, telefonul poate funcţiona 25 de minute pe modul „stand-by".

Încărcătorul manual pentru mobile

Tehnologia inovativă aparţine oamenilor de ştiinţă de la Institutul japonez Song Teaho & Hyejin Lee. În urmă cu zece ani, în India existau aproape un miliard de oameni şi doar 10 milioane de telefoane mobile, reprezentând una dintre ţările cu cel mai mic număr de celulare, raportat la densitatea demografică.

În prezent, India este al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa globală de telecomunicaţii. Mai toţi locuitorii din spaţiul rural au telefoane mobile, însă una dintre marile lor probleme este modul de alimentare a acestora.

Aşa se face că o companie indiană a inventat anul trecut primul dispozitiv din lume prin care îţi poţi încărca mobilul fie prin învârtirea unei manivele, fie prin rotirea acestuia pe o suprafaţă plană.

Această tehnologie este ideală pentru locuitorii din zonele rurale sau pentru persoanele cale sunt mai tot timpul pe drumuri. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite