Telefoanele nocive, arătate cu degetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefoanele nocive, arătate cu degetul
Telefoanele nocive, arătate cu degetul

Unele telefoane mobile au un nivel de radiaţii de câteva ori mai mare decât altele. Aceste dispozitive sunt dăunătoare pentru utilizatori. Autoritatea americană de control în domeniul comunicaţiilor a alcătuit un top al terminalelor în funcţie de radiaţiile emise.

Peste 4 miliarde de oameni folosesc telefonul mobil în întreaga lume. Unii dintre noi stăm lipiţi de acest dispozitiv şi 80% din perioada unei zile, fie că îl folosim pentru a vorbi, pentru a trimite mesaje, pentru a intra pe internet sau pentru a asculta muzică.

Citiţi şi:


Îngrijorări justificate

Îngrijorările cercetătorilor în privinţa radiaţiilor emise de terminale au apărut de câţiva ani, însă până în prezent nu au existat date care să demonstreze o legătură între telefoanele mobile şi cancer.

„Totuşi, studiile recente au indicat un risc crescut în privinţa tumorilor pe creier pentru cei care au folosit timp de mai bine de zece ani mobilul“, spune cercetătoarea Jane Houlihan, citată de  cotidianul „USA Today“.

În timp ce CITA, asociaţia internaţională care promovează wireless-ul, dezaprobă datele cercetătorilor,  Houlihan susţine că şase ţări importante, printre care Franţa, Germania şi Israel, şi-au exprimat deja îngrijorarea în acest sens. Nivelul maxim de radiaţii permis pentru un telefon mobil a fost stabilit de Comisia Federală de Comunicaţii (FCC) la 1,6 W/kg.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite