Taxă la toaletă în cursele low cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi băuturile gratis vor deveni curând istorie
Şi băuturile gratis vor deveni curând istorie

Compania aeriană irlandeză Ryanair pare pornită să-şi taxeze clienţii pentru orice. Astfel, toate toaletele de la bordul avioanelor vor putea fi folosite numai contra cost pentru zborurile din orarul de vară, informează „The Daily Mail“.

Pentru a putea intra la toaletă, pasagerii vor trebui să se „înarmeze" cu o monedă de un euro sau de o liră sterlină. În plus, compania aeriană vrea să reducă şi numărul closetelor, astfel încât la bordul avioanelor să rămână unul singur pentru 189 de pasageri.

Ryanair îşi taxează deja clienţii pentru înregistrarea bagajelor la check-in, pentru operaţiunea de check-in online, pentru gustările din timpul zborului, precum şi pentru plata cu ajutorul cardului. Totodată, pe durata verii, taxa pentru un bagaj înregistrat va creşte de la circa 17 euro la puţin peste 23 de euro, urmând ca, în toamnă, taxa să revină la valoarea ei iniţială.

„Prin implementarea taxei pentru closet sperăm să schimbăm comportamentul pasagerilor. Astfel, ei sunt încurajaţi să folosească toaleta după şi înaintea zborului. Prin eliminarea a două toalete din trei de la bordul avionului putem adăuga cel puţin alte şase scaune", a explicat purtătorul de cuvânt al companiei, Stephen McNamara.

Ryanair a adus în discuţie introducerea taxei pentru toaletă încă de anul trecut, însă a renunţat la idee în urma criticilor. O altă taxă, cea pentru persoanele supraponderale a fost discutată de conducerea Ryanair, dar a fost pusă în aplicare de alte companii precum United Airlines şi Air France. Cei de la US Airways s-au dovedit şi mai drastici: oferă apă pasagerilor numai contra cost.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite