Tatăl cu hepatită B poate transmite boala copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu numai femeile diagnosticate cu hepatită B sunt responsabile de transmiterea bolii la copiii lor. Potrivit unui studiu al cercetătorilor japonezi, publicat în Journal of Medical

Nu numai femeile diagnosticate cu hepatită B sunt responsabile de transmiterea bolii la copiii lor.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor japonezi, publicat în Journal of Medical Virology, o altă cale de transmitere a hepatitei B este cea de la tată la nou-născut.

Imunizarea obligatorie a nou-născuţilor

Cercetările bazate pe dovezi observate la nivel molecular susţin necesitatea imunizării copiilor ai căror taţi sunt bolnavi. "În prezent, doar copiii cu risc, născuţi din mame cu hepatită cronică B, primesc vaccin", a explicat dr. Hitoshi Tajiri, de la un centru medical din Osaka.

Cercetătorii spun că există dovezi care arată că şi taţii pot transmite hepatita B copiilor lor. În urma unor analize, inclusiv genetice, dr. Tajiri a demonstrat că fiecare al optulea copil cu hepatita B are această boală din cauza transmiterii de la tată. De aceea, potrivit Reuters Health, cercetătorii recomandă ca atât femeile care au relaţii sexuale cu bărbaţi infectaţi cu hepatită B, cât şi copiii acestora să primească vaccin împotriva virusului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite