Colonelul Bundy,un american oltenizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denis Bundy, militar în rezervă în armata SUA, trăieşte în Târgu-Jiu alături de o gorjeancă. Face ţuică de casă şi îi plac la nebunie sarmalele. Denis şi Nedela sunt soţ şi soţie. El este american sută la sută, iar ea este o olteancă neaoşă din Gorj.

„Aici este casa mea!" Aşa îşi începe Denis Bundy povestea. Are 54 de ani şi de doi ani s-a îndrăgostit de România. „Vinovată" de pasiunea sa este o olteancă pe care a cunoscut-o pe internet.

El, în America, un militar în rezervă, cu 25 de ani de armată la activ. Ea, la mii de kilometri distanţă, în România, o profesoară de sport care îşi creştea singură cei doi copii.

Au discutat pe messenger luni de zile până când americanul şi-a luat inima în dinţi şi a traversat Oceanul pentru a o întâlni pe femeia visurilor lui. S-au căsătorit în urmă cu un an şi îi cresc împreună pe cei doi copii ai Nedelei.

„Aici este casa mea şi pentru mine este o onoare să ştiu că voi fi înmormântat în Gorj, îmbrăcat în haina militară", ne spune americanul.

A făcut ţuică

Lui Denis îi place foarte mult România şi îi îndrăgeşte mai ales de gorjeni, pe care îi consideră „calzi şi primitori". Este fanul echipei de baschet Energia Rovinari şi prieten la cataramă atât cu antrenorul american al echipei, cât şi cu baschetbaliştii.

S-a adaptat foarte repede însă şi la obiceiurile româneşti şi spune că îi place modul de viaţă al românilor. Admiră tradiţiile din Oltenia, costumele populare şi este topit după sarmale.

În această toamnă a fost la Novaci, acolo unde locuiesc socrii săi, şi a făcut ţuică la cazan. „Îmi plac şi ţuica, şi vinul, mai ales cele făcute de mine. Am fost şi în America şi le-am dus rudelor şi prietenilor şi au rămas uluiţi atunci când le-am spus că este făcută de mine şi că în România se obişnuieşte acest lucru", povesteşte Denis.

Bărbatul este rezident în România pentru o perioadă de cinci ani, după care vrea să devină cetăţean român. „Îmi place stilul de viaţă al românilor, pentru că întotdeauna îşi fac timp şi pentru ei şi ştiu să se distreze", spune Denis.

Familie cu tradiţie militară

Denis Bundy a activat în armată 25 de ani. Cariera militară este o însă tradiţie în familia sa. Tatăl său, în vârstă de 90 de ani, a luptat în al Doilea Război Mondial şi în războiul din Vietnam. S-a retras din armată în 2001 şi a activat în cadrul companiei IBM, unde se ocupa de un program de educaţie online pentru soldaţii americani plecaţi în toată lumea.

Acum, este voluntar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Bucureşti şi are rolul ca, în caz de calamităţi, să ţină legătura cu toţi americanii care se află în această zonă din România.

Martor la căderea Zidului Berlinului

Denis Bundy a absolvit şcoala de forţe speciale United States Army Rangers, care este considerată drept una dintre cele mai dure din lume. Cel mai mult timp l-a petrecut în Germania, în timpul Războiului Rece, şi a fost martor chiar la căderea Zidului Berlinului. A fost apoi în Polonia, Cehia şi Ungaria, unde s-a ocupat de pregătirea militară a trupelor din aceste ţări.

image


Între 1995 şi 1998 s-a aflat în Bosnia, în misiuni de menţinere a păcii. „Cele mai grele momente erau atunci când trebuia să sun părinţii celor ucişi şi să le dau vestea că fiul lor a murit“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite