Talasoterapia, recomandată în alergii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că inhalaţiile de aerosoli salini ne curăţă plămânii şi ne întăresc sistemul imunitar Un concediu reuşit înseamnă, neapărat, şi câteva zile petrecute pe

Specialiştii spun că inhalaţiile de aerosoli salini ne curăţă plămânii şi ne întăresc sistemul imunitar

Un concediu reuşit înseamnă, neapărat, şi câteva zile petrecute pe litoral. Chiar dacă veţi simţi un disconfort din cauza algelor de pe plajele româneşti, este bine să ştiţi că acestea nu constituie un factor de poluare şi nicio sursă de îmbolnăvire.

Climatul maritim caracteristic acestei zone a Mării Negre, spun specialiştii, este perfect pentru talasoterapie (tratament terapeutic care constă în băi de mare asociate cu aer marin).

Talasoterapia se bazează pe o teorie conform căreia asemănările existente între compoziţia chimică a apei de mare şi corpul uman permit tratarea afecţiuni-lor respiratorii (alergiile, în special), a tulburărilor de circulaţie, reumatismului şi a bolilor de piele.

Factorii de cură naturală sunt climatul maritim specific litoralului românesc, bogat în aerolosi salini şi radiaţie solară, dar şi apa mării (clorată, sulfatată, sodică, şi hipotonică - mineralizare 15,5 g). Specialiştii susţin că băile de mare asociate cu aerul marin reîntineresc celulele şi pielea şi au un efect revigorant asupra organismului supus unei perioade lungi de stres.

În timp ce inhalaţiile de aerosoli salini (particule foarte fine de apă sărată) joacă un rol important în terapia bolilor pulmonare obstructive, baia în mare reduce riscul apariţiei infecţiilor de orice natură şi ameliorează durerile generate de diverse boli. Efecte benefice asupra sănătăţii are şi briza (vânt uşor care suflă regulat la ţărmul mării, în timpul zilei de la mare spre uscat, iar în timpul nopţii de la uscat spre mare).

Sarea marină, bună în curele de slăbire

Studiile au arătat că sarea obţinută în urma evaporării apei de mare este diferită în totalitate de sarea rafinată şi conţine o varietate de minerale care joacă un rol important în menţinerea unui echilibru interior. Aceasta regenerează celulele şi induce un schimb sănătos de minerale şi toxine între sânge şi apă.

Mai mult, s-a demonstrat că persoanele care au băut apă sărată au manifestat schimbări pozitive în ceea ce priveşte activitatea sistemului nervos, dar şi în respiraţie şi circulaţie. Voluntarii cuprinşi în studii au raportat, de asemenea, îmbunătăţirea somnului, creşterea nivelului de concentrare, scăderi în greutate precum şi creşterea părului şi a unghiilor.

Însă sarea marină mai are şi alte beneficii: reglează nivelul zahărului din sânge; curăţă plămânii de mucus; acţionează ca un antihistaminic natural; reglează bătăile inimii; este indispensabilă celulelor cerebrale; decongestionează sinusurile; previne crampele musculare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite