Sute de ruşi au înotat cu păpuşi gonflabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de ruşi s-au strâns pe malul râului Vouska, la 80 de kilometri de Sankt Petersburg, pentru a IX-a ediţie a concursului „Bubble Baba“ (expresie peiorativă pentru femeie – n.r.) – în care participanţii au înotat având în braţe o păpuşă gonflabilă.

Deşi traseul de peste un kilometru este plin de pericole - curenţi puternici, pietre mari şi colţuroase pe fundul apei - numărul concurenţilor este în creştere de la an la an. De pildă, în 2004 au participant la eveniment 126 de înotători bărbaţi şi femei, în 2008 numărul lor a crescut la 400, iar acum s-a apropiat de 1.000.

S-a îngroşat gluma

Totul a pornit dintr-o glumă, în timpul unei petreceri în care bărbaţii erau beţi, iar femeile lipseau, spune organizatorul concursului, Dmitry Bulawinov, citat de „The Daily Mail". „În timp ce discutam despre posibilele folosinţe ale unei păpuşi gonflabile într-o excursie în sălbăticie, cineva a sugerat că ar fi un dispozitiv de plutire foarte uşor de manevrat. Aşa s-a născut concursul «Bubble Baba»", povesteşte Dmitry Bulawinov.

Trăsnita competiţie a stârnit interes de la prima ediţie. La început au fost numai bărbaţi printre concurenţi, dar încet-încet au început să se înscrie tot mai multe femei. „Am încercat să nu discriminăm pe nimeni, aşa că am oferit înotătoarelor posibilitatea de-a participa cu păpuşi gonflabile masculine. Din păcate, păpuşile-bărbaţi nu sunt la fel de uşor de procurat", mai spune, amuzat, organizatorul întrecerii.  „Bubble Baba" are deja fani fanatici. Alexander Korolyov, proprietarul unei agenţii de turism, n-a ratat nicio ediţie. În plus, încearcă să convingă fiecare client care-i trece pragul agenţiei să participe la concursul de înot cu păpuşa gonflabilă.

9 este numărul ediţiilor de până acum ale concursului „Bubble Baba".

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite