Susan Boyle, şomera care a ajuns vedetă pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Scoţia care nu este nici tânără, nici frumoasă a ajuns cea mai populară vedetă a momentului, după ce a participat la o competiţie muzicală. O şomeră de 47 de ani din Scoţia a devenit în câteva zile starul despre care toată lumea vorbeşte. Şi asta doar datorită uimitoarei voci pe care a pus-o în valoare la show-ul „Britain’s Got Talent”.

Pe 11 aprilie, când Susan Boyle, o femeie masivă de 47 de ani care seamănă mai degrabă a bărbat, a intrat pe scena concursului „Britain’s Got Talent”, juriul şi publicul au crezut că e o glumă proastă. Spectatorii o fluierau, membrii juriului îşi aruncau ocheade când femeia din Scoţia a spus că visul ei e să devină „cântăreaţă profesionistă”.

A fost şi mai rău când a spus că vrea să fie ca Elaine Paige, o blondă minionă, star de musical în Marea Britanie. Dar când a început să cânte „I Dreamed a Dream”, piesă din musicalul „Mizerabilii” n-a mai râs nimeni. Un membru al juriului a ridicat din sprâncene, un altul a rămas cu gura căscată, spectatorii au izbucnit în aplauze şi au sărit, pe rând, în picioare.

„Fără îndoială, asta a fost cea mai mare surpriză pe care am avut-o în cei trei ani ai acestui program”, a spus Piers Morgan, unul dintre membrii juriului. Amanda Holden, tot din juriu, a declarat că a fost un privilegiu să fie martoră la evoluţia lui Boyle, iar al treilea membru al juriului, Simon Cowell, a fost atât de impresionat încât a încercat să pretindă că, de fapt, a ştiut din primul moment că vor asculta „ceva extraordinar”.

Milioane de oameni au văzut-o pe internet

Susan Boyle a povestit ulterior că, pentru a-şi face curaj, s-a concentrat asupra melodiei pe care trebuia s-o cânte. „Am vrut să fie un omagiu adus mamei mele. Ştiam că e ceva ce trebuie să fac”, a spus femeia care locuieşte în Blackburn, West Lothian.

În doar câteva zile, Susan Boyle a ajuns un star pe internet, iar clipurile cu interpretarea sa au fost urmărite de peste 100 de milioane de ori, pe YouTube.com şi alte site-uri. „The Daily Telegraph” a realizat şi un top 12 al celor mai vizionate clipuri pe internet, iar performanţa şomerei din Scoţia a ajuns „unul dintre cele mai mari hituri din istoria internetului”.

Evoluţia ei s-a clasat pe locul 11, cu peste 80 de milioane de vizionări, iar pe locul 10 s-a clasat Paul Potts, un vânzător de telefoane mobile care a devenit star după ce a câştigat ediţia din 2007 a concursului „Britain’s Got Talent”. „The Daily Mail” scrie că Simon Cowell ar plănui chiar un duet Boyle-Potts.

Succesul lui Susan Boyle i-a adus deja o ofertă pentru a cânta într-o producţie pentru marele ecran şi o alta, de la Hollywood, pentru ecranizarea poveştii ei. Interesată să joace rolul lui Boyle pare a fi Demi Moore, cea care a contribuit la faima cântăreţei printr-un mesaj pe care l-a postat pe reţeaua Twitter, ca răspuns la un altul, de la soţul ei, Ashton Kutcher.

De ce fascinează Susan Boyle

Susan Boyle s-a dovedit „o Cenuşăreasă modernă”, „o extraordinară diversiune şi inspiraţie” în vremuri de criză, scrie pentru CNN.com Peter Bregman, directorul unei companii de consultanţă. Dar motivul fascinaţiei este altul: cine dintre noi nu a avut sentimentul, poate chiar frustrant, că este destinat unor lucruri măreţe?

Dar aceste lucruri măreţe presupun curaj şi tenacitate, dar şi ajutor, scrie Bregman. Boyle le-a avut pe toate - curajul să iasă pe scenă, tenacitatea de a aştepta 35 de ani pentru a i se da o şansă (exersează de la 12 ani), un profesor care a învăţat-o să cânte şi o mamă care a încurajat-o.

image

Costel Busuioc, zidarul devenit tenor



Costel Busuioc a fost primul român plecat la muncă în Spania care a devenit star peste noapte. A câştigat, în martie anul trecut, finala concursului muzical „Hijos de Babel“, organizat de televiziunea publică spaniolă. A primit ca premiu un contract cu Sony BMG şi a avut mai multe spectacole în România, inclusiv unul alături de Julio Iglesias.

Linda Teodosiu cântă cu Beyoncé

image



Românca Linda Teodosiu,  stabilită de 17 ani în Germania, a fost invitată de celebra Beyoncé să cânte alături de ea în turneul european pe care-l începe în aprilie. Succesul româncei vine după ce, anul trecut, a ajuns în finala concursului „Germania caută superstaruri”. Linda şi-a lansat la începutul lunii şi primul videoclip, „Love sux”, care a devenit un hit pe internet.

image

Gemenele Indiggo s-au făcut de râs în SUA



Mihaela şi Gabriela, gemenele din trupa Indiggo, au participat, tot anul trecut, la concursul „America’s Got Talent” şi, deşi prestaţia lor a fost hilară, au ajuns până în semifinală. Dar nu datorită vocii, ci datorită tupeului de a le spune membrilor juriului că nu vor să plece acasă - vor să ajungă vedete „pentru că merită”, sunt „unice, invincibile şi gemene”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite