Surse de căldură pentru o casă mai confortabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatele electrice ajută la crearea unei temperaturi plăcute în casă. Caloriferele electrice cu ulei sau ceramice, dar şi radiatoarele cu halogen sau aerotermele sunt alternative la clasicul agent termic pentru încălzirea locuinţei.

Specialiştii de la Domo spun că, dacă v-aţi hotărât să faceţi o astfel de achiziţie, pentru a alege cea mai bună soluţie trebuie să ţineţi cont de mărimea spaţiului pe care vreţi să-l încălziţi, de capacitatea aparatului dorit, dar şi de raportul calitate-preţ şi, de ce nu, de design.

Potrivit acestora, radiatoarele electrice încălzesc mai bine, pentru că pot reţine căldura timp îndelungat, pe când radiatoarele cu infraroşu sau halogen şi aerotermele încălzesc foarte repede, dar nu au capacitate de stocare a căldurii.

Căldură durabilă sau rapidă

Pe de altă parte, reprezentanţii Altex spun că cea mai bună alegere, din punctul de vedere al consumului, este aparatul de aer condiţionat, care pierde însă din eficienţă dacă temperatura din exterior scade sub -10 grade Celsius.

Radia­toarele elec­trice cu ulei sunt recomandate pentru spaţiile mici, dormitoare în general. O variantă ecologică este radiatorul electric ceramic, nou pe piaţa românească. Elemenţii cu corp ceramic asigură o inerţie mai mare la încălzire, iar corpul din aluminiu al radiatorului transmite căldura mai uşor.

Radiatoarele cu infraroşu şi cele cu halogen încălzesc prin radiaţie, deci foarte rapid, la fel şi aerotermele care „suflă“ aer cald, folosite, în general, în spaţii unde nu pot fi instalate alte surse de căldură.

image




Radiator cu halogen Ufesa
Putere: 1200 W
Deconectare automată la răsturnare. Preţ: 164,99 lei,
Ufesa.ro




image

Radiator cu infraroşu
Putere: 600/ 1200 W
Grilaj din inox pentru protecţie
Preţ: 98,99 lei,
Ufesa.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite