Surorile ne fac mai fericiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surorile răspândesc fericire, în timp ce fraţii produc mai degrabă supărare, arată un studiu realizat de Universitatea Ulster (Marea Britanie) pe un eşantion de 571 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani.

Rezultatele studiului arată că persoanele care au crescut având cel puţin o soră sunt, în general, mai fericite şi mai echilibrate. Asta şi pentru că, datorită prezenţei fetelor, membrii familiilor sunt mai dispuşi să discute despre propriile lor sentimente.

“Exprimarea emoţiilor este esenţială pentru sănătatea psihică a familiei şi a avea surori reprezintă un factor stimulator pentru asta. Surorile sunt cele care încurajează comunicarea liberă şi unitatea familiei”, a declarat profesorul Tony Cassidy, şeful echipei care a realizat studiul.

Pe de altă parte, fraţii au tendinţa să interiorizeze problemele şi acest lucru este şi mai vizibil în familiile cu mulţi băieţi.

Pe parcursul cercetării, participanţii au completat chestionare psihologice pe care cercetătorii le-au folosit pentru a evalua o serie de aspecte, de la perspectiva pozitivă a subiecţilor asupra lumii până la eventuale probleme de sănătate mintală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite