Superputerile lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătoria lui Moş Crăciun în jurul lumii ascunde multe secrete
Călătoria lui Moş Crăciun în jurul lumii ascunde multe secrete

De Crăciun, toţi copiii cuminţi primesc cadouri de la Moş, indiferent în care colţ al lumii trăiesc. Oamenii de rând încearcă încă să-i afle secretul. Cum reuşeşte Moş Crăciun să ajungă într-o singură noapte la toţi copiii cuminţi din întreaga lume? Calculele arată că Moşul are puteri magice.

Editorii publicaţiei „The Daily Telegraph"­ de la Departamentul ­Ştiinţă au pornit de la premisa că imposibilul este posibil, au tras linie şi au socotit. Pe lume există cam două miliarde de copii. Moş Crăciun nu-i vizitează însă pe toţi. Copiii hinduşilor, musulmanilor, evreilor, ateilor... nu primesc vizita Moşului. În condiţiile date, ar rămâne aproximativ 700.000.000 de fetiţe şi băieţei care trebuie să primească daruri. Dacă Moş Crăciun trebuie să călătorească începând cu Ajunul Crăciunului 510.000.000 de kilometri (şi dacă are la dispoziţie 32 de ore), atunci viteza sa este de 10.703.437,5 km/h. Sau 2.897 km/s. Iar asta dacă nu se opreşte să-şi tragă sufletul nici măcar pentru o secundă. Este de la sine înţeles că nimeni nu ar îndrăzni să pună la îndoială faptul că Moşul beneficiază de un sistem de ghidare sinonim cu perfecţiunea, având în vedere că niciodată nu au fost raportate accidente. Adică sania lui Moş Crăciun nu a intrat în coliziune cu niciun avion, cu niciun elicopter, cu niciun turn de control, n-a făcut nicio stricăciune.

O sanie pe cinste

Moş Crăciun are de dus ­copiilor cam 840.000 de tone de jucării, după calculele celor de la „The Daily Telegraph". Iar ca totul să meargă strună, pentru asta ar fi nevoie de 5.600.000 de reni obişnuiţi care să tragă sania. Dar cum fiecare ren cântăreşte 272 de kilograme, per total (presupunând chiar că sania nu are greutate) ajungem la un cumul de 2.363.200 de tone. Mai trebuie luată în calcul creşterea în greutate generată de viteza saniei. Rezultatul? 2.363.310,33 tone. „Undeva, la Polul Nord, există, probabil, o armată de savanţi care fac experimente cu materiale de ultimă generaţie, având un singur scop: să facă fericiţi milioane de ­copii", crede Roger Highfield, autor al unei cărţi despre ­„ştiinţa" lui Moş Crăciun.

"Undeva, la Polul Nord, există, probabil, o armată de savanţi care fac experimente menite să-l ajute pe Moş Crăciun."
Roger Highfield autor britanic

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite