Supele care topesc grăsimile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul dietelor care topesc surplusul de kilograme se aliniază unele supe. Celebra Supă clasică de varză (conţine şi ceapă, un stimulent al digestiei) a fost şi este testată, în

În topul dietelor care topesc surplusul de kilograme se aliniază unele supe. Celebra Supă clasică de varză (conţine şi ceapă, un stimulent al digestiei) a fost şi este testată, în continuare. Mai puţin cunoscute sunt Supa asiatică pe bază de ghimbir (care calmează stomacul) şi Supa italiană (pe bază de ţelină - un energizant recunoscut).

Dieta bazată pe supă este o terapie la îndemâna oricui. Regimul cu supă se practică timp de o săptămână! În aceste şapte zile alimentul principal este supa. În mod firesc, practicanţii acestei diete, experimentată în "reţete minune", îşi completează meniul cu diverse proteine. Nutriţioniştii recomandă unele proteine animale care sunt bogate în aminoacizi esenţiali (soia, produse lactate, brânză, caşcaval, peşte, carne de pasăre).

Iată ingredientele pentru Supa clasică de varză: o varză albă, trei ardei graşi verzi, 6 cepe de mărime potrivită, 1 kg de morcovi, 6 roşii decojite (eventual din conservă), două boluri de supă de legume. Preparare: tăiem zarzavatul felii subţiri. Legumele se fierb (fără roşii) în 3 l de apă la foc potrivit. După ce adăugăm roşiile pasate, supa se mai fierbe timp de 20 de minute.

Supa de ghimbir (asiatică) este uşor de preparat. Ingrediente: 10 ciuperci uscate, o varză albă, 500 g morcovi, 500 g praz, 10 ciuperci proaspete, un ardei iute, un cub de ghimbir, 3 roşii, 3 linguri sos de soia. Preparare: vom înmuia ciupercile uscate în apă caldă (nu fiartă!). Varza se toacă fideluţă. La fel şi celelalte două legume - morcovii şi prazul - care se taie felii subţiri după ce au fost bine curăţate şi spălate. Ciupercile proaspete vor fi tăiate cubuleţe. Fierbem aceste ingrediente, la foc potrivit, adăugăm şi ciupercile înmuiate. După 10 minute de fierbere punem ardeiul, ghimbirul şi roşiile decojite. Înainte de a lua supa de pe foc, adăugăm sosul de soia. Şi această supă va fierbe timp de 20 de minute.

Supa de ţelină (energizantă) la care recurg, adesea, italienii, este benefică şi ea în arderea caloriilor. Românii au adoptat-o în terapiile de slăbire. Iată ingredientele necesare: o căpăţână de varză albă, 500 g ţelină crudă, 750 g roşii, 2 cepe, o lingură de busuioc uscat, 500 g spanac (ce poate fi înlocuit cu ştevie). Preparare: ca şi în cazul reţetelor anterioare, la început, vom toca varza. Roşiile vor fi decojite şi strecurate de seminţe; ţelina va fi tăiată în cuburi mici. Spanacul va fi curăţat şi tocat; usturoiul şi ceapa vor fi tăiate pe jumătate. Cu excepţia spanacului şi a roşiilor vom pune legumele la fiert în 3 l de apă. Şi în acest caz supa se fierbe la foc potrivit. După 15 minute de fierbere, adăugăm roşiile şi spanacul, apoi busuiocul şi lăsăm supa să fiarbă până când toate ingredientele sunt fierte. Se asezonează cu mărar sau migdale tocate mărunt. În timpul dietei se mănâncă supă la discreţie, dar, în paralel cu aceasta, meniul se completează astfel:

Ziua 1 = brânză de vaci (200 g + o salată verde); Ziua a 2-a = 3 cartofi + brânză de vaci şi un fruct (nu prea dulce); Ziua a 3-a = carne de pasăre (200 g + o salată); Ziua a 4-a = iaurt degresat; Ziua a 5-a = peşte + 6 roşii sau ridichi; Ziua a 6-a = 200 g friptură înăbuşită din carne slabă (exceptând-o pe cea de porc) şi o salată verde; Ziua a 7-a = carne de vacă înăbuşită, un ou şi salată de crudităţi - morcovi, ţelină etc. Dieta aceasta nu trebuie să depăşească perioada de o săptămână, pentru că trebuie să topim doar grăsimile; în caz contrar va avea de suferit şi musculatura. Dacă nu am slăbit cât ne-am propus, reţeta se mai poate repeta la un interval de 3-4 săptămâni. După această terapie vom limita consumul de dulciuri şi făinoasele.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite