Suntem uniţi de vicii, dar despărţiţi de calităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii sunt de părere că ne alegem prietenii în funcţie de zestrea lor genetică. Esenţiale sunt, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, SUA, acele gene care au un impact major asupra comportamentului, notează „The Daily Telegraph“.

Totuşi, în timp ce unele caracteristici genetice ne apropie, altele ridică bariere de nedepăşit. Pentru a stabili o legătură între zestrea genetică şi prietenie, cercetătorii americani au analizat datele culese în cadrul a două ample studii pe teme de sănătate. Au identificat, în cazurile persoanelor analizate, şase tipuri de gene, printre care cea asociată cu alcoolismul, şi au încercat să stabilească dacă acestea sunt prezente şi în cazul prietenilor subiecţilor analizaţi.

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că oamenii care au gene ce predispun la alcoolism sunt atraşi de persoane care prezintă aceeaşi caracteristică. Pe de altă parte, cei care au o fire deschisă au toate şansele să intre în conflict cu persoane care au aceeaşi trăsătură de personalitate. Cei care au o anumită calitate nu sunt atraşi de semenii lor care se pot lăuda cu acelaşi lucru.

„Nu este greu să-ţi imaginezi că oamenii care nu beau evită alcoolicii sau că aceştia din urmă sunt atraşi de medii pe care cei care nu consumă băuturi alcoolice le evită", au afirmat cercetătorii. Ei au adăugat însă că este mai dificil să-ţi imaginezi că o persoană extrovertită va avea dificultăţi în a se înţelege cu una asemănătoare ei.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite