Sunetul muzicii pe asfaltul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mergi liniştit cu maşina pe autostradă. Respecţi viteza legală maxim admisă. Deodată se aude o melodie. Volumul e dat tare şi nu are nicio legătură cu sistemul audio pe care îl ai în


Mergi liniştit cu maşina pe autostradă. Respecţi viteza legală maxim admisă. Deodată se aude o melodie. Volumul e dat tare şi nu are nicio legătură cu sistemul audio pe care îl ai în maşină. Vine de pe drum, iar pe drum eşti singur. O stafie? Nicidecum. Este vorba de o şosea muzicală.

În Lancaster, California, Honda Motor Co. a făcut în asfalt o serie de “zgârieturi” care, în momentul în care un automobil trece peste ele cu viteza indicată în zonă, fac o serie de sunete care seamănă cu o piesă muzicală. În cazul şoselei din Lancaster, este vorba despre uvertura operei“Wilhelm Tell”, compusă de Rossini, relevă “Los Angeles Times”.

Efectul este similar celui observat şi pe unele şosele din România, acolo unde linia continuă dintre sensuri este prevăzută cu striaţii. Ideea nu este însă nouă, chiar dacă locuitorii din Lancaster sunt departe de a fi obişnuiţi cu aşa ceva. Drumuri muzicale mai există în lume. De pildă, în Japonia există o astfel de şosea care oferă şoferilor un cântec pop. Iar în Coreea de Sud, un drum îi încântă pe automobilişti cu melodia “Mary had a little lamb”.

Manevră pentru promovare

Honda a transformat şoseaua Avenue K din Lancaster într-una muzicală pentru a filma o reclamă. Piesa se aude perfect dintr-un automobil Honda Civic, care rulează cu viteza de 55 mile/oră (circa 88km/h). Consiliul municipal şi-a dat acordul pentru iniţiativa companiei. Dacă unii dintre oamenii care stau în apropierea acestui drum muzical s-au plâns că nu pot să doarmă noaptea, alţii se amuză copios când parcurg zona. Mulţi spun că va fi o atracţie turistică.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite