Sucul de mere stimulează memoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deseori trebuie să facem faţă unor perioade solicitante din punct de vedere intelectual. În astfel de situaţii, cocktailurile de legume, fructe, dar şi ceaiurile cu un conţinut ridicat de

Deseori trebuie să facem faţă unor perioade solicitante din punct de vedere intelectual. În astfel de situaţii, cocktailurile de legume, fructe, dar şi ceaiurile cu un conţinut ridicat de vitamine şi minerale ne ajută să obţinem performanţele dorite.

Lâmâia, bogată în substanţe active, calciu şi potasiu, este tonicul perfect pentru împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. Procentul ideal este de două linguri de suc şi o lingură de miere. Sucul de mere, băut pe stomacul gol este şi el recunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunăţi memoria.

Morcovul, bogat în glucide şi caroten, sporeşte, de asemenea, puterea de memorare. Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu recomandă ca în preajma momentelor solicitante să se bea în fiecare dimineaţă un pahar de suc de morcovi amestecat cu câte două linguri de zeamă de lămâie şi să se consume nuci, deoarece sunt bogate în lecitină.

(Liliana Ivan)

Infuzie de plante


Mod de preparare: cinci linguri de măceşe, măcinate fin şi două linguri de mentă se fierb într-un litru de apă plată timp de cinci minute. Conţinutul se filtrează şi se adaugă o linguriţă de lăptişor de matcă. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile îndulcit cu miere.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite