Sucul de cartofi, remediu pentru migrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apreciat pentru gustul şi calităţile sale nutritive, cartoful şi-a dovedit eficienţa în afecţiuni digestive şi hepatice, demineralizări, dezechilibre ale nutriţiei sau diabet. Şi pentru

Apreciat pentru gustul şi calităţile sale nutritive, cartoful şi-a dovedit eficienţa în afecţiuni digestive şi hepatice, demineralizări, dezechilibre ale nutriţiei sau diabet. Şi pentru chinuitoarele dureri de cap, însoţite, adesea, de insomnii, sucul de cartofi a devenit un remediu fără egal. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, îi asigură pe suferinzii de migrene că tratamentul cu suc de cartofi este o "doctorie" la îndemâna oricui. Trebuie ca bolnavul să bea câte o jumătate de pahar de suc, de două ori pe zi. La scurt timp, durerile scad în intensitate, apoi dispar.

Medalion de vită (Bucătăria portugheză)

(350 calorii/porţie; Timp de pregătire: 60 minute)

Ingrediente: 4 felii de muşchi de vită, o ceapă, ulei, 6 roşii coapte sau din conservă, 6 boabe usturoi, 400 ml vin alb, coaja de la o mandarină, mirodenii: busuioc, ienibahar, piper, 6 cartofi, ardei verde şi roşu.
Preparare: Într-un vas de lut punem 500 ml apă, vinul, mirodeniile, coaja de mandarină, usturoiul tăiat mărunt şi carnea. Marinarea acesteia, la rece, durează 24 de ore.

După aceea scurgem carnea şi o punem pe grătarul încins, uns cu ulei. Separat, înăbuşim ceapa; când este gata turnăm peste ea roşiile tăiate cubuleţe şi lăsăm sosul să fiarbă la foc mic. Adăugăm puţin piper, după gust. Când carnea este gata o aşezăm pe o tavă şi turnăm deasupra sosul de roşii. Separat, fierbem cartofi pentru garnitură şi o asezonăm cu felii de ardei verde şi roşu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite