Studiu: bărbaţii preferă îmbrăţişările iar femeile vor sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou studiu dezvăluie că bărbaţii preferă îmbrăţişările, pentru o relaţie de lungă durată, în timp ce femeile au nevoie de sex.

Cercetătorii de la Institutul Kinsey de la Universitatea Indiana au descoperit că bărbaţii preferă îmbrăţişările şi săruturile, mai degrabă decât femeile, potrivit The Telegraph.

Oamenii de ştiinţă au studiat 1.000 de cupluri, din SUA, Germania, Spania, Japonia şi Brazilia, care se aflau într-o relaţie între unu şi 51 de ani. Jumătate dintre cupluri erau împreună de 25 de ani.

Participanţii, cu vârste între 40 şi 70 de ani, au răspuns la întrebări legate de numărul de săruturi, de îmbrăţisări şi de acte sexuale de care au avut parte în ultima lună.

Bărbaţii care au declarat că au fost sărutaţi şi îmbrăţişaţi des erau de trei ori mai fericiţi decât cei care au avut parte de mai puţine momente de afecţiune cu partenera.

Pentru femei, în schimb, afecţiunea este destul de puţin importantă, sexul fiind, însă, cheia fericirii din relaţie. Acestea au mai dezvăluit că sunt mai satisfăcute de viaţa sexuală pe parcurs ce trece timpul. După 15 ani de relaţie, nivelul de satisfacţie este cu 20% mai crescut decât la început.

Julia Heiman, şeful studiului, a declarat că satisfacţia pe care femeile o manifestă după 15 ani de relaţie are legătură cu stresul de care se eliberează după ce copiii cresc. Pe măsură ce înaintează în vârstă, acestea simt mai puţină presiune.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite