Studiu: Facebook face oamenii mai sociabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua generaţie de adolescenţi nu concepe viaţa fără reţele sociale Foto: muyinternet.com
Noua generaţie de adolescenţi nu concepe viaţa fără reţele sociale Foto: muyinternet.com

Potrivit unui nou studiu, reţelele de socializare, cum ar fi Facebook, întăresc relaţiile personale, contrar credinţei comune existente cum că aceste reţele ar dăuna relaţiilor.

Răspândirea rapidă a Facebook-ului, care are mai mult de 500 de milioane de utilizatori în întreaga lume, a ridicat semne de întrebare faţă de efectele sale negative, dar cercetatorii de la Universitatea din Texas au ajuns la o concluzie diferită, potrivit Reuters.

"Descoperirile noastre sugereaza ca Facebook nu este înlocuieşte interacţiunile faţă-în-faţă dintre prietenii, familii şi colegi," a declarat S. Craig Watkins, un profesor de radio, televiziune şi film care a condus echipa de cercetare.

"De fapt, noi credem că există suficiente dovezi că social media permite oportunităţi pentru noi expresii de prietenie, intimitate şi comunitate."

Cercetătorii au chestionat 900 de studenţi şi absolvenţi de colegiu despre cum şi cu cine interacţionează pe Facebook.

Mai mult de 60 la sută dintre utilizatorii Facebook au spus că activitatea principală este publicarea unor statusuri, urmaţi de 60 la sută care scriu comentarii cu referire la profilul lor şi 49 la sută care postatează mesaje şi comentarii pe paginile prietenilor.

Cercetătorii au constatat că, deşi aproximativ acelaşi număr de bărbaţi şi femei folosesc Facebook, ei fac acest lucru în moduri diferite.

"Există o diferenţă de remarcat în modul de a utiliza Facebook. Am descoperit că pentru femei conţinutul tinde să fie mai afectuos, iar bărbaţii sunt interesaţi in special de utilizarea acestuia în relaţii", a spus Watkins.

Watkins a subliniat că, de exemplu, femeile sunt mai susceptibile în a posta poze cu întâlnirile între prietenii, în timp ce bărbaţii sunt mai susceptibili în a posta poze în care li se dezvăluie hobby-urile sau a posta linkuri în care să se vadă poziţia politică sau culturală.

El a adăugat că utilizarea sporită aduce provocări suplimentare, cum ar fi că tinerii sunt obligaţi să îşi adapteze comportamentul la un cerc social ce în ce mai mare, care este Facebook.

"Facebook aduce toate reţelele şi diferite scene sociale, împreună. Ne prezentam în diferite moduri, fie prietenilor, colegilor sau familiei", a spus el. "Angajamentul Facebook nu este uniform. Este în continuă evoluţie şi într-o stare de flux, şi care prezintă o provocare."

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite