VIDEO Studenţii cu talent, arbitraţi cu vuvuzela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O competiţie copiată după „Românii au talent“ a debutat în Cluj. La prima ediţie, care a avut loc marţi seară într-un club, s-au dat în spectacol 18 concurenţi. Membrii juriului au folosit vuvuzela pentru a-i „nota“ pe participanţi.

Impresionaţi de audienţa originalului „Românii au talent", dar şi pentru că doreau să organizeze ceva inedit în mediul studenţesc din Cluj-Napoca, un grup de medicinişti a pus bazele competiţiei „Studenţii au talent". Prima ediţie a avut loc în campusul Hasdeu din centrul oraşului.

Câinele care dansează a făcut furori

Evenimentul a fost un succes, ţinând cont de reacţia publicului - circa 300 de tineri adunaţi în clubul Ring. După ce mai mulţi concurenţi au cântat şi au dansat, publicul a fost ridicat în picioare de o studentă care a prezentat un număr neaşteptat: a dansat cu un câine.

Iulia Lazăr, studentă în anul VI în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, e pasionată de dresaj canin. Nu a mai participat la concursuri, însă după ce a reuşit să facă cu Bailey, patrupedul său de doi ani şi jumătate din rasa Beagle, mulţi dintre susţinătorii ei au îndemnat-o să se apuce de dresaj.

Practic, Iulia a dansat cu câinele, care stătea uneori singur în două labe pentru câteva secunde. „Am făcut acest număr de pe o zi pe alta, dar Bailey e pregătită, de mai bine de trei luni lucrez cu ea", a spus Iulia. Tânăra recunoaşte că s-ar apuca de dresaj mai serios, însă spune că momentan nu are timp.

Cu Bailey a lucrat mult, ţinând cont că patrupedele din această rasă sunt câini de vânătoare şi ascultă mai greu. Câinele nu a fost deranjat de muzica din boxe şi nici de „galeria" făcută de public. S-au calificat imediat în finala al cărei mare premiu este suma de 500 de euro.

Studenţii dornici să-şi pună în valoare talentele au interpretat melodii cunoscute în limba engleză şi italiană, precum „I Will Always Love You", a celebrei Whitney Houston sau „Strani Amore", a Laurei Pausini, iar doi tineri au dansat pe muzică populară. Aceştia din urmă fac parte din ansamblul folcloric al USAMV.

O altă studentă a cântat la nai, acompaniată de mama sa, dar au fost şi numere de dans modern şi de aerobic. Prestaţia fetelor care făceau sfoara în timpul unui dans modern a fost şi ea pe gustul băieţilor din club.

Un dans cu figuri extreme a făcut deliciul băieţilor

image

Membrii juriului, interpretul Cătălin Marian, instructoarea de dans Noemi Kallo, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţeşti din USAMV, Bogdan Moldovan, şi profesorii universitari Loredana Suciu şi Teodora Florian, nu au ezitat şi au dat aproape fiecărui participant câte un „Da", după modelul concursului „Românii au talent". Astfel, aceştia nu au mai folosit vuvuzela din dotare, al cărei rol era de a trimite acasă concurenţii fără talent.

Aura Crecan, care s-a numărat printre organizatori, a spus că va fi nevoie cu siguranţă şi de o semifinală, dacă juriul va continua astfel şi la celelalte ediţii. Studenţii vor să mai organizeze cinci ediţii, mai ales că şi publicul a cerut-o. „Mi-a plăcut tare mult, mai ales numărul cu câinele", a spus Izabela Rigo, o studentă aflată printre spectatori.

Idee pusă în practică dintr-o glumă

„Întrucât cel mai tare concurs «Românii au talent» a făcut înconjurul ţării, l-am preluat, prelucrat şi adaptat special pentru studenţi. Astfel, indiferent de talentul lor, fie că dansează, cântă, cunosc tainele magiei, sunt actori buni sau au orice altă aptitudine deosebită, sunt invitaţi să facă primul pas spre celebritate, în cadrul primei ediţii a concursului", au spus organizatorii.

Aura Crecan a adăugat că ideea le-a venit acum puţin timp, în cadrul şedinţelor pe care Federaţia studenţească le susţine săptămânal. „Am ajuns la organizarea con­cursului mai mult din glumă. Dorim să ajungem la patru sau cinci ediţii", a adăugat ea. Accesul este permis oricui, preţul unui bilet de intrare fiind de 10 lei şi 5 lei pentru studenţii USAMV.

"Întrucât cel mai tare concurs «Românii au talent» a făcut înconjurul ţării, l-am preluat, prelucrat şi adaptat special pentru studenţi.''
Aura Crecan
organizatoare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite