Strugurii ursului,leac pentru bolile prostatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi), o plantă din familia Ericaceae, are faima unui remediu simplu, cu acţiune binefăcătoare în peste 50 de afecţiuni. În practica terapeutică se

Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi), o plantă din familia Ericaceae, are faima unui remediu simplu, cu acţiune binefăcătoare în peste 50 de afecţiuni. În practica terapeutică se folosesc frunzele arbustului.

Datorită compoziţiei chimice complexe (flavonoidele, taninurile, glicozidele şi hidrochinona, cu acţiune astringentă şi antiseptică), planta este recomandată, în special, în afecţiuni ale aparatului genital şi urinar: cistite, colibaciloză renală, hematurie, hemoragii uterine, hipertrofie de prostată, incontinenţă urinară, uretrite, prostatită, pielonefrite.

Tratamentul cu această plantă a dat rezultate foarte bune şi în combaterea altor boli: gută, reumatism şi indigestii. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă suferinzilor de afecţiuni ale prostatei terapia cu ceai sau tinctură din strugurii ursului, un remediu sigur, ieftin şi la îndemâna oricui. (Liliana Ivan)


Mod de preparare: O linguriţă de plantă mărunţită se fierbe în 250 ml apă, timp de cinci minute, apoi se strecoară. În afecţiuni interne se administrează două-trei ceaiuri pe zi. Tratamentul este contraindicat femeilor gravide. Înainte de administrare, pentru alcalinizare, se poate adăuga în ceai un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.

Tinctura se poate prepara şi în casă: 50 g plantă mărunţită se pune la macerat în 250 ml alcool de 70 grade, timp de 15 zile, la temperatura camerei. În acest interval, amestecul se agită zilnic. La final, tinctura se strecoară şi se pune în recipiente mici. Se administrează câte 20 picături în 100 ml apă sau ceai, de trei ori pe zi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite