„Străzile din Monaco“, un iaht de un miliard de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie britanică a realizat proiectul unei ambarcaţiuni care ar putea deveni cel mai scump iaht construit vreodată. Puntea principală a iahtului lung de 155 de metri reprezintă o replică în miniatură a Principatului de Monaco şi include celebrul Cazinou din Monte Carlo şi circuitul de Formula 1.

Superiahtul numit „Străzile din Monaco" este conceput ca o insulă plutitoare, prima dintr-o serie de ambarcaţiuni tematice pe care le au în plan directorii Yacht Island Design, Rob McPherson şi Scott Poxon.

Pe puntea principală a iahtului se vor afla şi o piscină, o grădină în centrul căreia va fi o fântână cu baza din sticlă şi un teren de sport ce poate fi transformat în heliport.

Punţile inferioare vor include centre Spa, cu saloane de înfrumuseţare, saună, sală de gimnastică şi o a doua piscină. De asemenea, zona „Grand Atrium", aflată în partea centrală a iahtului şi care va face legătura între punţile superioare şi cele inferioare, va include o cascadă alimentată cu apă de fântână cu baza din sticlă aflată deasupra. La nivelul inferior vor fi amenajate apartamentele pentru pasageri, o bibliotecă şi o sală de cinema.

Un submarin la bord

Capacitatea iahtului este de 16 pasageri şi 70 de membri ai echipajului. Viitorul proprietar va avea un apartament privat, care se întinde pe trei etaje, şi acces la cele două garaje pentru bărci de pe ambarcaţiune, la zonele pentru plajă amenajate la nivelul mării şi la submarinul de la bord. Totuşi, iahtul este încă în stadiu de proiect, pentru că nu s-a oferit nimeni până acum să dea un miliard de dolari pentru a-l comanda, potrivit Business Review. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite