Stilourile biodegradabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o societate care pune un accent tot mai pronunţat pe consum, dar mult prea timid pe reciclare, o companie americană s-a gândit la o altă modalitate de a produce stilouri.

Pe lângă faptul că în procesul de fabricare se foloseşte energia eoliană, stilourile în cauză sunt biodegradabile în proporţie de 98%, relatează site-ul www.energymatters.com.

Având în vedere că majoritatea tocurilor de scris sunt făcute din oţel, polipropilenă, nailon, poliester şi nu sunt reciclabile, compania americană DBA a pus la punct un stilou al cărui corp este făcut din plastic biodegradabil.

Totodată, rezervorul de cerneală aferent este fabricat din fibre reciclabile. Potrivit reprezentanţilor companiei, cerneala este, de asemenea, prietenoasă cu mediul, gradul de toxicitate al acesteia fiind foarte redus deoarece se fabrică din ingrediente de origine vegetală.

Stiloul a fost conceput de aşa natură încât să se descompună într-o perioadă de 180 de zile. Singura parte ce nu prezintă această capacitate este peniţa, care reprezintă 2% din greutatea stiloului.

Compania DBA afirmă că fabrica Harbec din statul New York, unde se produc aceste stilouri, este una dintre cele mai prietenoase cu mediul din Statele Unite ale Americii, fiind alimentată de o centrală electroeoliană. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite