Statesman, erou pe timp de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bancher în viaţa de zi cu zi, un bărbat din Birmingham, Marea Britanie, veghează noaptea ca locuitorii oraşului să nu aibă de suferit din cauza răufăcătorilor care stau la pândă. Când se lasă întunericul, Statesman este gata să intervină acolo unde cineva strigă după ajutor. Nu este o scenă dintr-un film, ci un rol pe care şi l-a asumat.

Pare o imagine desprinsă din benzile desenate cu supereroi, dar este o poveste adevărată din viaţa de noapte a oraşului Birmingham, relatează agenţia Guliver.

Bancher în viaţa de zi cu zi, bărbatul, care-şi spune Statesman, încearcă să contrabalanseze faptul că are o meserie nu tocmai iubită, astfel că salvează oameni după lăsarea serii, când infractorii încep să intre în acţiune. Surprinzător, nici măcar iubita lui Statesman nu ştie că acesta îşi pune o mască şi se furişează din casă de patru ori pe săptămână pentru a pune capăt nedreptăţilor, ajutând persoanele aflate la ananghie.

Într-un interviu acordat sursei citate, Statesman a vorbit despre decizia sa de a aduce măcar un strop de linişte pe străzile din Birmingham. „Lucrez pentru o bancă importantă; mă ocup de economii şi de investiţii. Toată ziua mă uit la cifre şi la procente şi încerc să-i fac pe clienţi mai bogaţi. Nu e o meserie populară, dar îmi place să cred că mă revanşez pentru asta noaptea, când încerc să ajut pe toată lumea", spune bancherul care se transformă în supererou.

Un pugilist în slujba oraşului

Îşi începe misiunea pe la 19.00. Mănâncă bine pentru a căpăta putere, îşi pune costumul şi pleacă să supravegheze străzile. Cu o mască neagră pe faţă, cu o centură precum cea a lui Superman, cu mănuşi fără degete, pantaloni de luptă şi cizme de militar, Statesman, fost soldat, îşi demonstrează abilităţile de pugilist, sport pe care l-a practicat de la vârsta de 11 ani.

Bărbatul spune că el şi alţi trei supereroi, care rămân însă anonimi, îşi unesc uneori forţele şi fac un pic de ordine şi în alte oraşe. Şi pentru a nu atrage atenţia, peste costumele în care se deghizează, poartă pardesie, pe care şi le scot atunci când intră în acţiune.

Statesman a trecut prin multe alături de colegii săi. La un moment dat au prins un traficant de droguri care era cât pe ce să le scape poliţiştilor. „Patrulam împreună prin Londra, la 3.00 dimineaţa, când am auzit zgomote puternice. Am văzut un tip imens alergând prin Trafalgar Square, încercând să scape de doi poliţişti comunitari", a povestit Statesman.

În acel moment, supereroii şi-au dat jos pardesiele şi l-au prins din urmă pe traficantul de droguri. L-au imobilizat şi au aşteptat să vină forţele de ordine. „Poliţiştilor li s-a părut fantastic. Le-a plăcut la nebunie", a declarat Statesman.

Bucuria care-l încearcă de fiecare dată când face un astfel de gest este umbrită însă de faptul că trebuie să facă eforturi pentru a păstra secretul chiar şi faţă de apropiaţii săi. „E foarte greu", spune el. „Cu iubita mea e mai uşor pentru că am multe hobby-uri. De pildă, îi spun că joc noaptea pocher cu băieţii." Recunoaşte că nu poate schimba fundamental lucrurile, dar este de părere că şi o singură faptă bună, un incident preîntâmpinat înseamnă ceva şi este fericit că poate ajuta.

Supereroii americani

Dorinţa de dreptate şi de a veni în sprijinul celor aflaţi la ananghie i-a inspirat şi pe câţiva americani care au pus bazele unei mişcări de „supereroi adevăraţi", notează ABC News.

Condus de Phoenix Jones, grupul de zece luptători Rain City Superheroes vrea să facă dreptate pe străzile oraşului Seattle. Liderul grupului se consideră pregătit să facă faţă infractorilor. Poartă vestă antiglonţ şi un pistol Taser. În plus, Phoenix Jones anunţă poliţia dinainte, spunându-le forţelor de ordine pe unde patrulează.

Poliţiştii afirmă că, deşi nu este nimic ilegal în a te îmbrăca în supererou, sunt îngrijoraţi că tot mai mulţi oameni sună la serviciul de urgenţă pentru că îi confundă pe Jones şi pe colegii săi cu infractorii. De asemenea, forţele de ordine spun că este posibil ca supereroii să aibă de suferit în urma intervenţiilor lor.

"Vreau să fac ceva bun pentru ţară. Sper ca unii oameni să-mi urmeze exemplul. "
Statesman
supereroul din Birmingham

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite