Stăpânii de pisici, mai şcoliţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisicile sunt preferatele doamnelor vârstnice
Pisicile sunt preferatele doamnelor vârstnice

Se spune că pisicile sunt mai deştepte decât câinii. Acum însă, cercetătorii au ajuns la concluzia că şi persoanele care au pisici sunt mai inteligente decât cele care au câini, notează „The Daily Telegraph“.

Studiul făcut de specialiştii de la Universitatea din Bristol a arătat că stăpânii de pisici au mai multe studii. Dar nu pentru că i-ar influenţa pozitiv felinele.

Cercetătorii au explicat că oamenii care sunt mai şcoliţi îşi petrec de obicei multe ore la locul de muncă. Din această cauză, îşi aleg un animal de companie adecvat stilului lor de viaţă. Spre deosebire de câini, pisicile nu trebuie scoase la plimbare. În plus, nici nu trebuie să-ţi petreci prea mult timp cu ele.

„Nu credem că aceste preferinţe au vreo legătură cu veniturile pentru că am luat în calcul acest aspect, iar diferenţele erau minime", a explicat Jane Murray, care a condus studiul.

De asemenea, datele arată că există cu 1,36% mai multe şanse să găseşti o pisică într-o gospodărie în care există o persoană cu studii superioare. Printre persoanele care au pisici se numără foarte multe femei în vârstă. Majoritatea celor care au animale stau la curte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite