Stângacii sunt mai fricoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care scriu cu mâna stângă au mai multe temeri decât dreptacii, arată un studiu realizat în Marea Britanie.

Psihologii au observat că, dintr-un grup de persoane care au fost puse să urmărească o secvenţă de opt minute dintr-un film de groază, stângacii au prezentat mai multe simptome asociate cu stresul posttraumatic, scrie „The Daily Telegrph". Când li s-a cerut să vorbească despre anumite scene din secvenţa extrasă din filmul „Tăcerea Mieilor", stângacii au prezentat scenele mai detaliat decât dreptacii, însă mai fragmentat, şi au accentuat, prin repetiţie, anumite faze.

Efectul asupra creierului a fost similar cu cel în cazul persoanelor care suferă de sindromul stresului posttraumatic, spun experţii de la Universitatea Queen Margaret din Edinburgh (Scoţia). „Indiciile prezenţei stresului posttraumatic au fost cu 50% mai multe în cazul stângacilor, în comparaţie cu incidenţa pentru dreptaci", spune doctorul Carolyn Choud­hary.

„Diferenţele sunt determinate de felul în care creierul înregistrează evenimentele din timpul unor experienţe neplăcute sau chiar traumatizante", mai explică Choudhary. Cele două jumătăţi ale creierului au roluri diferite, iar în cazul stângacilor, partea responsabilă de sentimentul de frică este dominantă, mai spun specialiştii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite