Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cum să trăieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perele tratează astenia Para are proprietăţi sedative, remineralizante şi diuretice. Este preferată de diabetici pentru că zaharurile pe care le conţine sunt tolerate de aceşti

Perele tratează astenia

Para are proprietăţi sedative, remineralizante şi diuretice. Este preferată de diabetici pentru că zaharurile pe care le conţine sunt tolerate de aceşti bolnavi. Datorită bogăţiei de vitamine (C,E,D, gama B-urilor), de minerale (fier, fosfor, calciu, magneziu, potasiu -130 mg la 100 g), glucide şi fibre, este recomandată de specialişti pentru tratarea asteniilor şi a tuberculozei.

Reţeta săptămânii

Piept de curcan cu pere

Ingrediente: 55 g fileuri de piept de curcan, 400 ml supă de pasăre,170 g afine, 3 pere, 2 linguri de unt, 1 lingură de zahăr, 6 linguri vin sec roşu, o lingură condimente pentru friptură de curcan.

Preparare: Se încinge bine cuptorul. Se spală carnea, se şterge şi se presară cu amestecul de condimente. Separat, prăjim pieptul, pe partea cu pieliţa, având grijă să nu se ardă.

Când este gata, îl aşezăm în forma de sufleu, cu pielea în sus. Zeama în care am prăjit puiul se stinge cu supa de pasăre şi va mai fierbe cinci minute. Acum adăugăm condimentul picant şi afinele şi le lăsăm să fiarbă.

Apoi adaugăm friptura. Separat, tăiem perele în două, le curăţăm de seminţe, le călim în unt cinci minute şi adăugăm zahărul. În sosul preparat punem vinul, îl lăsăm să mai clocotească trei minute şi-l condimentăm cu piper şi sare. Se serveşte cu pere şi friptura de curcan.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite