Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cum traiesti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceapa scade glicemia Rudă apropiată cu usturoiul, ceapa este un remediu pentru afecţiuni frecvente. Ea conţine, carbohidraţi, între 28 şi 36 calorii (la 100 gr), cantităţi importante

Ceapa scade glicemia

Rudă apropiată cu usturoiul, ceapa este un remediu pentru afecţiuni frecvente. Ea conţine, carbohidraţi, între 28 şi 36 calorii (la 100 gr), cantităţi importante de potasiu, calciu, fosfor, caroten, Vitamina C, gama complexului vitaminic B.

Fitonutriţionistul Eric Favre consideră ceapa un diuretic prin excelenţă care favorizează eliminarea unei cantităţi importante de sodiu din organism. În plus, ea este şi un excelent hipoglicemiant, reducând nivelul zahărului din sânge.

Reţeta săptămânii/ Bucătăria arabă

Kofta din carne de vită, la cuptor

Timp de pregătire: 50 de minute

Calorii: 320/porţia

Ingrediente: 800 gr carne de vită; două felii de pâine, 3 cepe, 100 ml lapte, 4 roşii, piper şi cimbru, după gust, şofran.

Preparare: Curăţăm şi tăiem ceapa mărunt, apoi înmuiem pâinea în lapte. Carnea, tăiată în bucăţi, va fi dată prin maşina de tocat şi amestecată cu pâinea înmuiată, ceapa şi condimentele. Din această pastă facem sfere, (kofte), precum chiftelele, cu un diametru de 4 cm, pe care le aşezăm în tavă, deasupra roşiilor, tăiate rondele. Pudrăm chifteluţele cu şofran. Tava va sta în cuptorul încălzit timp de 30 de minute. Koftele pot fi servite cu salată de varză sau de castraveţi. În Turcia se servesc cu un sos preparat din iaurt şi frunze de mentă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite