Splendoare în soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda ştirilor controversate, încă mai vedem în soare o sursă de viaţă, căldură şi plăcere. Vara, pielea îşi exprimă recunoştinţa prin culoarea arămie. Clasica loţiune de soare cu factor de protecţie a fost înlocuită de produse solare moderne, capabile să ofere atât protecţie anti UV, cât şi o îngrijire şi o strălucire deosebită a pielii. 

Brandurile cosmeticelor cu tradiţie şi experienţă în conceperea produselor solare ne răsfaţă, în această vară, cu tot felul de combinaţii ingenioase între protecţia avansată a pielii şi înfrumuseţarea ei.

Cum condiţiile de mediu se modifică într-un ritm alert aşa şi tu trebuie să-ţi adaptezi, de la un anotimp la altul, obiceiurile de îngrijire a pielii. Vara, pielea este cea mai sensibilă, aşa că are nevoie de două lucruri esenţiale: hidratarea lejeră şi protecţia împotriva ultravioletelor. Trebuie să-ţi protejezi pielea chiar înainte de a te relaxa în locuri însorite.

Pentru cele câteva ore petrecute în aer liber ai nevoie de un lapte sau o loţiune de corp cu un factor de protecţie medie. Un factor de protecţie solară 30 este suficient pentru activităţile cotidiene în afara spaţiilor acoperite. Orientează-te către un produs sub formă de spray.

Acesta pătrunde rapid în piele şi este foarte practic. În afară de indicele de protecţie solară, atunci când alegi cosmeticele pentru plajă trebuie să ştii şi cum acţionează. 

„Sunblock" sau „Sunscreen"? 

Cele de tipul „sunblock" sunt „opace" şi conţin filtre fizice de protecţie. Acestea lasă pe piele o peliculă uşor colorată. „Sunscreen"-ul este transparent şi acţionează prin filtrele chimice. Produsele „sunblock" sunt mai sigure întrucât efectul lor  începe imediat de la aplicare, în timp ce ecranele solare au nevoie de 30 de minute pentru a fi eficiente şi trebuie reaplicate frecvent.

Acceleratorul de bronz

Ca o alternativă la conservatoarea loţiune de corp au apărut uleiurile de corp sau, şi mai nou, acceleratoarele de bronz. Aceste produse sunt extrem de tentante, din punct de vedere estetic însă, trebuie să foloseşti cu mare moderaţie.

Rolul lor este să reflecte şi mai tare razele solare şi, prin urmare, să amplifice procesul de bronzare. Deci nu conţin niciun factor de protecţie solară. Acceleratorul sau uleiul de corp trebuie să nu acţioneze mai mult de 30 de minute, asta dacă nu vrei să te alegi cu o arsură în locul bronzului arămiu. 

Sus pălăria!

Dacă avem grijă să ne protejăm pielea corpului, la scalp ne gândim mai puţin sau deloc. În ultima vreme, efectele nedorite ale ultravioletelor au devenit atât de puternice încât chiar şi pielea capului este expusă. Prin urmare trebuie să profiţi de faptul că vara aceasta sunt la modă pălăriile de soare cu boruri mari. Un astfel de accesoriu, pe lângă faptul că este şic, este echivalentul unui produs solar cu SFP 30. Te va feri de arsurile scalpului şi va încetini  semnificativ procesul de decolorare a părului.

*Pagini realizate în colaborare cu machiajul.ro

Click pe foto pentru a vedea produsele recomandate

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite