Spiritul de luptător al bărbaţilor, speculat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii iubesc jocurile pe calculator din cauza “dorinţei lor fundamentale de a învinge şi de a cuceri”, scrie “The Daily Telegraph” în ediţia sa electronică. Jocul pe console şi

Bărbaţii iubesc jocurile pe calculator din cauza “dorinţei lor fundamentale de a învinge şi de a cuceri”, scrie “The Daily Telegraph” în ediţia sa electronică.

Jocul pe console şi pe computer stimulează părţi ale creierului masculin care sunt legate de sentimentul de recompensă, au indicat tomografiile realizate în cadrul unei cercetări.

Cu cât învinge mai mulţi “inamici” virtuali şi înregistrează un punctaj mai mare, cu atât zonele indicate din creierul masculului sunt mai stimulate. Spre deosebire de activitatea cerebrală înregistrată în cazul bărbaţilor, e mai puţin probabil ca aceleaşi părţi ale creierului unei femei să fie “încinse” de o sesiune pe Sony PlayStation, Nintendo Wii or Xbox.

Profesorul Allan Reiss de la Universitatea Stanford, cel care a condus cercetările, a declarat că femeile înţeleg jocurile pe calculator la fel de bine ca bărbaţii, dar că nu prezintă acelaşi impuls de origine neurologică de a câştiga. Acesta a remarcat, de asemenea, că majoritatea jocurilor care sunt populare în rândul bărbaţilor sunt de cucerire şi agresive.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite