VIDEO Colecţia National Geographic Traveler: Volumul "Spania" este distribuit, vineri, cu ziarul "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Spania“ din colecţia National Geographic Traveler este distribuit vineri, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei. Scriitorii şi artiştii au „construit“, în secolul al XIX-lea, imagini despre un tărâm locuit de femei voluptuoase şi bărbaţi cu părul negru şi mustaţă.

Se poate spune că spaniolul tipic a dispărut. Dacă îi vei căuta acum pe aceşti oameni, vei fi dezamăgit, în condiţiile în care Spania ocupă un loc aparte în reţeaua globalizării. Chiar şi aşa, în această ţară există o structură complexă de diferenţe regionale şi de tradiţii
profund înrădăcinate, pe care însă nici măcar tinerii pasionaţi de tehnologia modernă nu le-au abandonat.

Fie că este catalan, basc, aragonez, murcian sau andaluz, spaniolul secolului al XXI-lea este strâns legat de rădăcinile sale, obiceiurile fiind ilustrate de sărbătorile locale cunoscute sub denumirea de „fiesta" şi de limba în sine.

Oameni cu poftă de viaţă

Cetăţenii fiecărui oraş sunt mândri de locul în care trăiesc. Barcelona, capitala Cataloniei, este unul dintre marile centre culturale ale Europei. Deşi nu-i adoptă imediat pe străini, despre cei din Barcelona se spune că îndată ce vei ajunge să-i cunoşti îţi vor deveni prieteni pe viaţă. Madrid, capitala ţării şi cel mai mare oraş din Spania, cu o populaţie de trei milioane de locuitori, s-a dezvoltat în ceea ce priveşte avangardismul şi stilul pe fondul creşterii afacerilor şi al înfloririi galeriilor de artă.

Locuitorii mai toleranţi şi mai relaxaţi ai Madridului au o adevărată înclinaţie spre viaţa plină de aventură. Al treilea oraş ca mărime din Spania este Valencia, ai cărei locuitori combină atitudinea de „laissez-faire" specifică sudului cu dinamismul catalan.

Călătoreşte cu „Adevărul"

Ghidurile din colecţia National Geographic Traveler, tipărite în condiţii grafice de excepţie, vă prezintă unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale momentului. Volumul „Spania", care apare mâine, al 21-lea din serie, are 400 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura acestei ţări, cu sfaturi de călătorie şi sugestii pentru locuri de cazare, shopping, cultură şi divertisment. Următoarele destinaţii care vor fi oferite în colecţia National Geographic Traveler sunt Portugalia, Italia şi Grecia.

image

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42
E-mail: carte@adevarul.ro


Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!
Abonamentele se pot face: Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul
Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)
Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)
Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite