Spălarea mâinilor, o problemă peste tot în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nerespectarea regulii elementare de spălare a mâinilor după folosirea toaletei rămâne o serioasă problemă de igienă, chiar şi în ţările bogate, avertizează experţii în sănătate

Nerespectarea regulii elementare de spălare a mâinilor după folosirea toaletei rămâne o serioasă problemă de igienă, chiar şi în ţările bogate, avertizează experţii în sănătate publică, potrivit AFP. "Un mare număr de cazuri de guturai, gripă şi afecţiuni de origine alimentară se transmit prin intermediul mâinilor murdare.

Aceste infecţii costă anual Statele Unite miliarde de dolari pentru a fi tratate", potrivit medicului Judy Daly, purtătorul de cuvânt al asociaţiei americane de microbiologie. Medicul a subliniat că, în lume, bolile infecţioase rămân de departe prima cauză a mortalităţii.

O anchetă publicată, luni, în prima zi a conferinţei anuale pe tema agenţilor antimicrobieni, ce are loc la Chicago, a scos la iveală faptul că, în 2007, aproape un sfert din americanii adulţi nu s-au spălat pe mâini după ce au utilizat toaletele publice, o creştere semnificativă faţă de 2005.

Nici personalul sanitar nu se omoară cu igiena

Potrivit studiului, bazat pe datele oferite de producătorii de săpun şi detergenţi, 88% din femei s-au spălat pe mâini în 2007 după ce au utilizat toaletele publice, în timp ce bărbaţii au făcut acest lucru în proporţie de 66%, însemnând o scădere de 2 şi respectiv 10% comparativ cu anul 2005. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite