Spa-urile ne condimentează viaţa de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapeuţii garantează că o oră de spa catifelează pielea şi ne reîncarcă bateriile după o săptămână epuizantă Pe măsură ce mercurul termometrelor creşte, la fel se întâmplă

Terapeuţii garantează că o oră de spa catifelează pielea şi ne reîncarcă bateriile după o săptămână epuizantă

Pe măsură ce mercurul termometrelor creşte, la fel se întâmplă şi cu senzaţia de oboseală, specifică zilelor de vară. Chiar dacă pielea noastră are propriul ei termostat care ne fereşte de supraîncălzire, un ajutor suplimentar nu strică niciodată. Deşi ascunderea în locuri mai răcoroase pare singura soluţie disponibilă în zilele caniculare, există totuşi şi alte căi accesibile, pentru a ne menţine vigoarea şi prospeţimea indiferent de temperatură.

O sesiune de spa în propria casă este o modalitate ieftină şi eficientă de relaxare. Pentru a beneficia de o şedinţă asemănătoare uneia dintr-un centru specializat, nu este nevoie de un echipament profesional, ci doar de o imaginaţie bogată pentru a crea atmosfera. Aceasta este cel mai important element al unei şedinţe de spa, deoarece ajută nu numai la reîncărcarea bateriilor, dar şi la condimentarea vieţii de cuplu. Un spa este modalitatea perfectă de a vă îmbunătăţi timpul petrecut alături de partener, în cazul în care, în timpul săptămânii amândoi aveţi un program încărcat, spun terapeuţii. Închideţi-vă telefonul pe durata "tratamentului", puneţi muzică relaxantă, de preferat instrumentală, aprindeţi lumânări parfumate, în special cele de lavandă şi muşeţel, şi lăsaţi pentru o oră grijile deoparte.

Plantele indicate pentru un spa cât mai relaxant

Rozmarinul şi menta sunt folosite pentru revigorare; amestecat cu apa caldă, eucaliptul ajută la curăţarea sinusurilor; mineralele din sarea de baie catifelează pielea şi întăresc musculatura; uleiurile întreţin pielea şi ajută la menţinerea aspectului său fin; muşeţelul şi lavanda ne ajută să ne relaxăm. Este important ca toate produsele de care ai nevoie să nu fie mai departe de o întindere de braţ: uleiurile de baie, sărurile, gelul de duş, mănuşile de masaj. Apa din cadă trebuie să fie la o temperatură moderată, timp în care se adaugă produsele preferate, pentru a se omogeniza cu apa. Momentele petrecute în cadă pot fi prelungite cât vreţi de mult. La fel de importante sunt şi momentele care urmează: relaxarea în cel mai confortabil fotoliu sau pat, în timp ce continuaţi să ascultaţi muzica preferată.

Sfaturi

- Consumaţi lichide reci la fiecare 15 minute şi folosiţi produse pentru piele, pe bază de apă.

- Relaxaţi-vă lângă piscină sau într-o zonă cu multă vegetaţie. Pentru a preveni afecţiunile datorate căldurii, evitaţi exerciţiile fizice intense efectuate în aer liber la amiază.

- Mergeţi la un spa sau creaţi-vă unul în propria casă. Tratamentele speciale, împachetările cu alge sau nămol, masajul, toate acestea contribuie la revigorarea noastră şi la reîmprospătarea pielii după o zi caniculară.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite