Soneria „inteligentă“ care îi sperie pe hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivul „Smart Bell“ îi pune pe hoţi pe fugă
Dispozitivul „Smart Bell“ îi pune pe hoţi pe fugă

Un elev de 13 ani din Marea Britanie a inventat o sonerie care îi induce în eroare pe hoţi, aceştia crezând că este cineva acasă, chiar şi atunci când locuinţa este goală.

Dispozitivul inteligent, numit „Smart Bell", este conectat la telefonul mobil al proprietarului, care poate vorbi cu oricine sună la uşă şi poate da indicaţii celor de la curier în legătură  cu livrările, chiar dacă nu este în casă, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail".

Mai mult, soneria produce un zgomot de fond care îi face să creadă pe cei care sunt la uşă că vorbesc cu cineva din interiorul casei. ­Laurence Rook, puştiul care a inventat soneria, a vândut deja 20.000 de dispozitive gigantului din industria telecom Commtel Innovate şi este pe punctul de a finaliza un nou contract de 25.000 de bucăţi cu o altă companie importantă. După ce şi cel de-al doilea contract va fi onorat, Laurence va fi mai bogat cu 250.000 de lire sterline (peste 280.000 de euro).

„La început, mi-a venit ideea acestei sonerii datorită mamei mele, enervată de drumurile până la poştă pentru a ridica colete sosite în momentul în care nu eram acasă", spune micul inventator. Apoi şi-a dat seama că „Smart Bell" poate fi un dispozitiv folositor şi pentru a alunga hoţii. „Cei mai mulţi hoţi sună înainte la uşă pentru a se asigura că nu e nimeni acasă", explică el. Soneria inventată de el şi transformată ­într-un dispozitiv real, cu ajutorul unui inventator cunoscut, a fost lansată pe piaţă de Commtel Innovate şi poate fi găsită în mai multe lanţuri de magazine din Marea Britanie. „Smart Bell" costă 40 de lire sterline (45 de euro).  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite