Soacrele, bombe cu ceas în cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soacrele sunt unul dintre principalele motive de ceartă conjugală, spune un studiu al firmei olandeze de echipamente electronice Philips, citat de presa britanică. Banii şi discuţiile privind împărţirea treburilor casnice sunt singurele motive de ceartă care au o frecvenţă mai mare.

Persoanele participante la studiu au afirmat că cele mai frecvente certuri apar în jurul economisirii banilor, mai ales când partenerii au viziuni diferite asupra subiectului. Conform rezultatelor, 10 % din cupluri au o dispută pe zi, iar 5 % din ele sunt afectate de mai multe certuri pe zi. În cadrul acestora, femeile au de cele mai multe ori ultimul cuvânt şi câştigă. Astfel, „sexul slab" câştigă trei din cinci certuri, iar două din cinci femei spun că folosesc lacrimile pentru a fi avantajate. Şi bărbaţii plâng câteodată: 13 % din ei folosesc o asemenea tactică. Cu toate acestea, masculii sunt cei care renunţă mai uşor, acceptând că au greşit, doar pentru a încheia războiul casnic.

Printre alte motive de ceartă relevate de studiu se află spălatul vaselor, supremaţia asupra televizorului, băutura, dezordinea din casă sau timpul necesar femeilor pentru a se aranja. „Cuplurile se vor certa mereu. Chiar şi din lucruri banale, cum ar fi controlul asupra telecomenzii sau pentru că unul din parteneri a uitat un prosop ud pe jos", au spus reprezentanţii Philips.

Cu toate că soacrele sunt motive de ceartă, un alt studiu, comandat de o firmă de asigurări din Marea Britanie, a arătat că vacanţele cu socrii sunt mai numeroase. Multe cupluri preferă să-i ia cu ei, pentru a avea grijă de copii, decât să plătească o bonă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite