Slăbitul te scapă de varice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe femei moştenesc varicele din familie, de la mamă sau bunică. Un tratament intensiv, aplicat din vreme, dă posibilitatea ca inesteticele şi dureroasele varice să nu se transforme

Cele mai multe femei moştenesc varicele din familie, de la mamă sau bunică. Un tratament intensiv, aplicat din vreme, dă posibilitatea ca inesteticele şi dureroasele varice să nu se transforme în ulceraţii. Bolnavele trebuie să se adapteze la noi obiceiuri:

- să nu practice sporturi care să solicite efortul picioarelor prin mişcări bruşte - volei, handbal şi, desigur, nici jogging.

- să-şi păstreze o greutate corporală constantă, tot pentru protecţia picioarelor "cu probleme".

- să presteze munci care nu le obligă să petreacă ore în şir, în picioare.

Persoanele care se luptă cu efectele bolii nu trebuie să treacă în cealaltă extremă şi să devină sedentare. Medicul stabileşte ce mişcări sunt eficiente, în funcţie de gravitatea afecţiunii, iar nutriţioniştii recomandă un regim de viaţă foarte sever: consumul limitat de grăsimi, de dulciuri şi condimente. Specialiştii au ajuns la concluzia că foarte eficiente, în astfel de situaţii, sunt tinctura de castane şi sucul proaspăt, extras din florile castanilor.

Efectul acestor terapii este formidabil. Ele întăresc pereţii vaselor capilare şi previn formarea cheagurilor. Supraponderalele şi gravidele trebuie să poarte zilnic ciorapi medicinali. Recomandarea face parte din tratament.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite