Slăbitul, sarcină de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie din Coreea de Sud care îşi forţa angajaţii să slăbească a fost condamnată pentru discriminare, Informează AFP, citând Comisia sud-coreeană pentru Drepturile Omului.

Comisia a fost sesizată de către un inginer de 31 de ani de la o companie de electronică care după trei luni de presiuni a fost nevoit să renunţe locul de muncă. El a primit despăgubiri de 3.200 de euro.

Bărbatul povesteşte că imediat după angajare a fost integrat cadrul unui grup de cinci angajaţi obezi şi i s-a stabilit un program de slăbit prin sport, sub supravegherea şefului de serviciu.

Deşi reprezentanţii companiei susţin că angajaţii se supuneau voluntar acestui program, în corespondenţa electronică vicepreşedintele îi numea pe cei care care nu reuşeau să slăbească. O altă directivă le impunea să se justifice în cazul în care nu efectuau trei sesiuni de jogging pe zi şi controale psihice regulate. 

Pe de altă parte, directorii le cereau salariaţilor să-şi prezinte demisia în alb, iar aceasta este pusă în practică dacă nu îşi atingeau ţinta de slăbire, arată raportul Comisiei sud-coreeane pentru Drepturile Omului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite